AKTUELNO

Poslednjih nekoliko meseci u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji, sve su češći sukobi u kojima učestvuju pripadnici obezbeđenja splavova.

U ponedeljak je, u Ulici 27. marta, ubijen Vlastimir Milošević, a spekuliše se da je motiv ubistva sukob oko poslova obezbeđenja.

Dan pre ovog ubistva, u jednom noćnom klubu u centru grada, u noge je upucan Nikola Vavić, radnik obezbeđđenja kluba.

Foto: Privatna arhiva

Kriminolog Zlatko Nikolić u razgovoru za portal Pink.rs istakao je da ne veruje da su sukobi nastali na relaciji "ulaz -izlaz sa splava".

- Ništa novo se nije dogodilo. Zna se ko obezbeđuje klubove i splavove. Uz taj posao, obavljaju se i "drugi poslovi". Upravo ovi drugi su uzrok sukoba, a ne ulaz ili izlaz sa splava kako se spekuliše - rekao je Nikolić za Pink.rs.

On je dodao da vlasnik splava, i da je najokoreliji kriminalac, mora da vodi računa o gostima.

- Kad je splav u vlasništvu najokorelijeg kriminalca, on svoje goste mora da pazi i neguje, u suprotnom taj splav, koji je paravan za neku drugu vrstu posla, ne bi postojao - rekao je on.

Kriminolog smatra da neplaćeni računi nisu razlog sukoba, već da je reč o "drugoj vrsti poslova".

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

- Tačno se zna ko drži koji splav. Jedne čuvaju navijači, druge neki drugi. Sve zavisi ko se kome zamerio i šta se tu izdešavalo - dodao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, policija će teško da stane na kraj ovom problemu.

- Teško da mogu baš do kraja da iskorene ovaj problem. Svim policijama sveta nije u interesu da ugasi sve te "vruće zone kriminaliteta", jer se onda oni raziđu na više lokacija pa ih je teško pratiti. Bolje je kada su na mestima tamo gde jesu (oko kockarnica, javnih kuća, splavova) - zaključio je on.

N. Petričević

#Policija

#Splav

#Ubistvo

#Zlatko Nikolić

'