AKTUELNO

Prijatelj Dejana Markovića, uhapšenog zbog sumnje da je izazvao udes u Ulici Strahinjića Bana, Nikola Džaković ispričao je za medije svoju verziju ovog događaja.

Džaković je pokušavo da opravda prijatelja, navodeći da nije on kriv za karambol u ulici Strahinjića Bana, već žena koja je vozila automobil ‘suzuki svift’ i koja je, prema njegovim tvrdnjama, udarila u BMW.

- Demantujem da je moj prijatelj Dejan izazvao udes, sa nekim izmišljenim brzinama od 600 na sat. Do udesa je došlo kada je gospođa u sivom 'suzuki sviftu' prošla bez stajanja koz znak 'stop'. Udarila je nas u zadnji kraj auta, i u tom momentu je automobil dobio ubrzanje – navodi Džaković.

Kako kaže, njegov prijatelj je probao da izbegne tu situaciju, ali nije uspeo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Govorim o automobilu koji dostiže brzinu od 0 do 100 za manje od tri sekunde. Zamislite našu brzinu sad od 50, 60 na sat i u momentu udara da je zadržao papučicu pritisnutu sekund jedan...- dodaje Džaković.

Dalje navodi da nije mogao da izađe iza automobile, jer je bio u nekom polusvensom stanju.

- Moj prijatelj koliko je obazriv, pomogao je prvo meni da izađem iz auta, gde je to strašno bilo. Slomljen nos, polomljeni zubi, krv na sve strane... Ako je došlo do neke psovke prema toj devojci…pa šta je trebalo? Da je potapšem po ramenu? – rekao je Džaković.

Komentarišući navode medija da je Dejan Marković uzvikivao "gde mi je pištolj, gde mi je hekler", Džaković odogovara: "Pa čekajte, jesu li našli nešto? Postoje sigurnosne kamere. Ispada da smo sa kalašnjikovima šetali po bašti, reketirali ljude."

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Nije bio tu kada je došla policija. Ne znam gde je bio.Policija blokira samo mesto gde je BMW, auto koji je izazvao nesreću nije bio obuhvaćen uviđajem – naveo je Džaković.

Policija je na graničnom prelazu Kladovo uhapsila Dejana Markovića, vozača automobila marke BMW koji je osumnjičen da je juče u centru Beograda, u ulici Strahinjića Bana, izazvao nesreću u kojoj su povređene tri osobe od kojih je jedno trogodišnje dete.

#Saobraćajna nesreća

'