AKTUELNO

Viši sud Beogradu odbio je žalbe na rešenje o zadržavanju do 48 sati kojim je po nalogu tužilaštva policija odredila Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova iz matematike.

Žalbe su sinoć podneli Stamenković i njegov branilac Dimitrije Ilić.

Odluku kojom je žalba odbijena doneo sudija za prethodni postupak, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Stamenković bi na saslušanje u Više javno tužilaštvo trebalo da bude priveden sutra, a nakon toga tužilaštvo će odlučiti da li će od suda tražiti da mu odredi pritvor.

Prema rešenju o zadržavanju Stamenković je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

#Hapšenje

#Test

'