AKTUELNO

Brojne države sveta ga traže zbog brojnih zlodela, ali mu i dalje niko ne može ništa.

Čedo Kalić (28) uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je prodavao drogu. Uz njega je uhapšen i Ognjen N. (27), a policija je zaplenila oko 800 grama heroina i kilogram marihuane. Da je reč o nekom drugom, to bi bila obična vest iz crne hronike. Međutim, srpska policija povezuje uhapšeni dvojac sa Safetom Kalićem iz Crne Gore. Njega nazivaju i balkanskim Eskobarom te ga povezuju s drugim zvučnim imenima balkanske narko-scene.

- Povezivan je i s kokainskim bosom Naserom Keljmendijem, ali i zemunskim klanom i drugim krupnim imenima - ispričao je izvor blizak istrazi.

Postoji sumnja da je uhapšeni Kalić u Beogradu odrađivao poslove za rođaka Safeta Saju Kalića kojeg je policija označila kao jednog od najvećih narko-dilera. Pojedinci su ga spominjali i kao dobavljača zemunskog klana, što nije dokazano, uprkos brojnim procesima vođenima protiv njega. Državni organi Crne Gore su 2011. godine raspisali Interpolovu poternicu za Safetom zbog pranja novca, da bi tri godine kasnije bio uhapšen u Austriji s kosovskim dokumentima i lažnim identitetom.

Foto: Printscreen YouTube/Vijesti Online, Mup Republike Srbije

Mediji su popratili njegov povratak u rodne Rožaje, ali isto tako odjeknula je vest da je Viši sud u Bijelom polju oslobodio Kalića, njegovu suprugu Aminu i brata Mersudina optužbi za pranje 7,7 miliona evra od preprodaje droge. Optužnica je Kaliće teretila da su od 2005. do 2011. godine "udružili kako bi pomoću bankarskog i finansijskog poslovanja prikrili način pribavljanja novca za koji su znali da potiče od prodaje droge".

Međutim, ono po čemu je postao poznat široj javnosti je snimak s njegove svadbe. Za zabavljanje gostiju bila je zadužena ni manje ni više nego Severina. Na snimku se vide gosti kako ispaljuju stotine metaka iz kalašnjikova, a među svatovima bili su visoki službenici iz svih bivših republika. Mlada je nosila venčanicu optočenu zlatom i dijamantima navodno vrednu desetak miliona evra.

#Mafija

#Safet Kalić

'