AKTUELNO

Crgonorski državljani Darko Mijović (29) i Nikola Jovanović (33), koji su brutalno ubijeni 13. maja u gradiću Forst nedaleko od Berlina, sahranjeni su u petak u svojim rodnim mestima. Prvi u Podgorici, a drugi u Gradcu, nadomak Danilovgrada.

Nemačka policija apelovala je na građane da im dostavi informacije ukoliko je neko primetio nešto sumnjivo između 3.00 i 6.00 sati ujutro 13. maja, kada je, kako se pretpostavlja, počinjeno dvostruko ubistvo. Ne samo u Forstu, već i okolini.

U pucnjavi je ranjen i Miloš Vesković, koji se i dalje oporavlja u tamošnjoj bolnici. Inspektori Savezne kriminalističke policije (BKA) raspisali su potragu i za jednim automobilom, kojim su, kako se sumnja, najmanje dve osobe pobegle posle ovog krvavog događaja. Navodno, reč je o Hrvatu i Crnogorcu.

Tokom uviđaja u iznajmljenom stanu ubijenih, koji se povezuju sa „škaljarskim“ kladnom, kao i susednoj kući, policija je pronašla skladište kanabisa, kao i laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je više od 20 kilograma ovog narkotika. Prema navodima nemačkog tužilaštva, vatreno oružje, sa prigušivačem, pronađeno je zapaljeno u šumi, nedaleko od mesta ubistva. Nije saopšteno da li je taj automat korišćen u ovom napadu.

#Nemačka

#Sahrana

#Škaljarski klan

'