AKTUELNO

Srpkinja i njen asistent, takođe naš državljanin, bez licence i sa ilegalno uvezenim proizvodima radili estetske korekcije bogatim klijentima.

Kako prenose mediji, fizioterapeutkinja (35) iz Srbije i njen asistent (29) uhapšeni su u gradu Ditikonu na severu Švajcarske zbog sumnje da su duže vreme ilegalno ubrizgavali botoks pacijentkinjama.

Ona je, prema pisanju lokalnih meidja, uhapšena u sredu oko podneva u svojoj ordinaciji, u trenutku kada je jednoj klijentkinji ubrizgavala supstancu protiv bora u lice.

Foto: Printscreen Youtube

Radili su BEZ LICENCE?

- Srpkinja i njen saradnik uopšte nisu imali licencu za estetske tretmane. Istražitelji su se šokirali kada su otkrili da je fizioterapeutkinja radila s botoksom. Još šokantnije je bilo saznanje da njen asistent nije čak ni fizioterapeut - prenose mediji. Srpkinja i njen pomoćnik su, navodno, saslušani.

- Najpre je obavljen razgovor s osumnjičenima, a potom i pretres prostora u kojem su radili. Istražitelji su zaključili da uhapšeni uopšte nemaju odgovarajuće licence za korišćenje medicinskih instrumenata i proizvoda iz ordinacije, kao i da nisu estetski hirurzi, niti dermatolozi. Oni su se, kako je utvrđeno, medicinskom delatnošću u Švajcarskoj bavili bez radne dozvole. Uhapšena žena nije bila u mogućnosti da u Švajcarskoj dobije dozvolu za rad, ali to joj nije predstavljalo nikakvu prepreku - pišu mediji i napominju da je ona u dužem vremenskom periodu nezakonito obavljala medicinski posao, ne mareći za zdravlje pacijenata.

Kako navodi izvor upućen u slučaj, njeni pacijenti su uglavnom bile imućnije žene, koje su želele da ispeglaju bore na licu i vratu.

U toku je, kako dodaje, provera koliko se pacijenata podvrgnulo tretmanima prevarantkinje i da li je neko od njih imao komplikacije.

- Ukoliko se nestručno rukuje instrumentima i proizvodima za korekciju lica moguće su velike komplikacije, pa čak i smrtni ishod - navodi izvor tamošnjih medija.

Koristili su ilegalno uvezene nepoznate proizvode?

Zabrinjavajuće je i to što istražitelji još nisu utvrdili koje supstance je ova "doktorka" ubrizgavala ženama. Prema rečima izvora švajcarskih medija, korišćeni preparati, koji podležu zakonu o terapeutskim proizvodima, navodno su ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

- Srpkinji i njenom pomagaču ordinaciju je obezbedila jedna državljanka Švajcarske (34). Policija je i sa njom obavila razgovor. Nadležni su u nastavku akcije pokupili sva medicinska sredstva iz lekarske kancelarije za koja se sumnja da su nezakonito uvezena u Švajcarsku - kaže sagovornik švajcarskih medija.

Kako dodaje, u istragu povodom nezakonitog ubrizgavanja injekcija protiv bora pacijentima u Švajcarskoj uključena je i Savezna uprava carina, kako bi se utvrdilo odakle je uvezen sumnjivi botoks.

#Švajcarska

'