AKTUELNO

Specijalni sud u Beogradu osidio je na zatvorske kazne nekadašnjeg direktora JP "Puteva Srbije" Branka Jocića i još troje okrivljenih za zloupotrebu sredstva dobijenih od Evropske banke za saniranje klizišta u Srbiji tokom 2006, 2007. i 2008. godine.

Bivši direktor “Puteva” i vlasnik privatnog preduzeća "Rotijer" Dragan Pavlović osuđeni su na po pet godina. Milan Josipović osuđen je ja tri godine, a Jocićev savetnik u "Putevima Srbije" Predrag Todosić dobio je dve godine robije.

Jocić u je pored vremenske kazne izrečena i mera zabrane obaljanja javne dužnosti u roku od tri godine.

Takođe oduzet mu je i stan u Loznici koji je pribavljen ovim krivičnim delom.

On je na izricanje presude došao u pratnji supruge.

Kako je ranije saopšteno, oni se optužnicom terete da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplativši oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer" za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta.

Na ime toga, "Rotijer" je Branku Jocicu, odnosno njegovoj majci, poklonio stan u Loznici površine 63 kvadratna metra u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara.

Jocić i još 15 optuženih imaju još jedan postupak koji se vodi pred Specijalnim sudom po drugoj optužnici za zloupotrebe u preduzeću "Putevi Srbije".

#Presuda

'