AKTUELNO

Ostavila je oproštajnu poruku na Fejsbuku.

Trinaestogodišnja devojčica je napisala oproštajnu poruku na Fejsbuku nakon čega se obesila u šumi u Dorsetu u Engleskoj, prenosi Miror.

Nestanak Sofi Klark je prijavio njen otac nakon što se nije pojavila uveče kod kuće. Odmah je sprovedena istraga, a uskoro su saznali da je devojčica napisala drugarici, za koju se veruje da joj je bila devojka, na Fejsbuku da namerava da oduzme sebi život i oproštajnu poruku "zbogom".

Sofino telo je pronašao prolaznik koji je šetao psa sledećeg dana u šumi u Šerbornu. Ovaj tragičan događaj obeležen je u celom Dorsetu minutom ćutanja, a ljudi su donosili cveće i vence.

– Bila si predivna devojčica dobrog srca. Umela si sve da nas nasmeješ i ulepšaš svačiji dan – rekao je jedan od poznanika Klarkovih.

Njen nastavnik Stiv Hiler takođe je uputio poslednji pozdrav talentovanoj muzičarki koja je , kako kaže "brinula o svima". Nakon istrage saopšteno je da je uzrok samoubistva raskid sa devojkom, jer se veruje da je bila biseksualna.

Tri meseca pre toga devojčica je pokušala da se predozira lekovima nakon što je raskinula sa dečkom. Detinjstvo je provela u ustanovama za mentalno zdravlje u borbi sa depresijom.

Sofi je pisala blog o tome kako se oseća, ali su mnoga deca komentarisala kako je to radila samo da bi privukla pažnju. Njen psihijatar Zoi Elison-Vrajt rekla je da joj je bilo jasno da Sofi nikada nije prežalila majčinu smrt, te da je moguće i to uzročnik samoubistva.

– Očigledno je bila nezadovoljna svojim životom – rekao je šerif nakon istrage.

Neposredno pre smrti više je išla kod svog psihijatra i odavala je utisak da joj je bolje. Dan pre samoubistva nije bilo naznake da će se bilo šta dogoditi.

Slučaj je zaključen i utvrđeno je da je u pitanju bilo samoubistvo.

#Fejsbuk

#Obesiti

#Raskid

#devojčica

'