AKTUELNO

Bivša supruga Jovana Vojnovića, koji je najavio samoubistvo na Fejsbuku, a potom se obesio u porodičnoj kući u Beškoj, otvorila je dušu za Pink.rs i iznela detalje iz njhovog života, kako bi, prema njenim rečima, stavila tačku na lažne optužbe da je ona kriva za njegovu odluku da se ubije.

U ekskluzivnoj ispovesti za naš portal J.S. je priznala da joj je izuzetno žao zbog toga što je njen bivši suprug i otac njenih ćerki oduzeo sebi život, ali da su je veoma pogodile, kako kaže, netačne tvrdnje da mu nije dozvoljavala da viđa decu i da je ga je ostavila zbog drugog.

- Ovo osuđivanje je prevršilo svaku meru i rešila sam da iznesem svoju stranu priče. Imam i dokaze za sve to što se desilo – navodi ona na početku razgovora vidno uznemirena jer će detaje iz njihovog odnosa izneti u javnost.

Kako kaže, ključan je razlog zašto su se razveli, a to niko ne pominje.

Za Jovanove, najblaže rečeno, čudne sklonosti saznala je od sestre od ujaka.

- Skidao se pred mojom rođenom sestrom, kumom, sestrom od strica i pokazivao im svoj polni organi, mušterijama u frizerskom salonu, koji sam od svojih para otvorila u njegovoj kući, komšinicama, čak maloletnim devojkama... Skidao se i masturbirao svakom prilikom, nije vodio računa o tome koliko imaju godina i ko su te žene. Koristio je priliku kada nisam tu, kada radim, odem da skuvam kafu. Slepo sam mu verovala. Mislila sam da je porodičan čovek i da je to nemoguće. Onda me je nazvala sestra od ujaka i pitala me da li znam šta se priča. Komšinica mi je sve potvrdila – navodi naša sagovornica.

U momentu kada je dobila potvrdu o neprimerenom ponašanju supruga, pozvala ga je i tražila da joj objasni o čemu se radi.

- On je tada bio na terenu u Nemačkoj. Pozvala sam ga i tražila da mi objasni o čemu se radi. Ćutao je. Suočena sa svim tim otišla sam od njega i povela decu. To je bio april 2017. godine – dodaje J.S. koja je bila spremna da Jovanu, ipak, da drugu šansu.

- Kada se vratio sa terena iz Nemačke nazvao me je da pričamo, pokušavali smo da se izmirimo, ali nije hteo da ode ni kod psihologa, ni kod psihijatra. Rekao je i da će mi prepisati neku imovinu samo da se vratim, ali ja to nisam htela. Tražila sam da potraži stručnu pomoć – kaže ona.

Nakon toga u kontakt sa njim je stupila kada joj je trebala potvrda za stariju ćerku za vrtić od njegovog poslodavca.

- Odugovlačio je mesec dana, da bi me 30. maja pozvao da dođem po potvrdu. Tada je insistirao da odem do njega po papir i da povedem decu. Rekla sam mu da mlađu ćerku, koja je tada imala pet meseci ne mogu da povedem jer treba da spava, povela sam samo stariju od šest godina. Zatekla sam ga polupijanog u kući. Rekla sam mu da žurim i tražila samo da mi da potvrdu. Dok sam se ja sa njim raspravljala ćerka se ljuljala u dvorištu. U jednom momentu je počeo da viče: Jesi li sigurna da nećeš da se vratiš? Jesi li sigurna? Rekla sam mu da ne viče da ga ćerka gleda i da mi samo da potvrdu, pa da idem. Utrčao je u sobu njegovog oca, uzeo sekiru i potrčao prema meni, prema ulaznim vratima. Ključ je, srećom, bio sa spoljne strane. Izašla sam i zaključala ga. Sekirom je izlupao vrata, stakla, sve i krenuo prema nama. Ćerku sam uhvatila za ruku i skinula je sa ljuljaške. Tračale smo prema kapiji i pobegle kod komšinice. Za to vreme je polupao automobil. Tada smo pozvali policiju – priseća se J.S. sa knedlom u grlu.

Jovan je, kako dodaje, nastavio da je uznemirava, preti, dolazi pred kuću, lupa na vrata, trubi, šalje poruke svakakvog sadržaja.

Nakon toga je proveo mesec dana u zatvoru i dobio je dve godine uslovno i zabranu prilaska.

Ona ističe da nije tačno da mu nije dozvoljavala da viđa decu.

- Prema rešenju suda imao je pravo da viđa decu svakog prvog četvrtka u mesecu u Centru za socijalni rad. Jedno vreme je dolazio, pa se onda sve ređe pojavljivao. Nije tačno da mu nisam dozvolila da viđa decu. Poštovala sam zakon – ističe J.S.

Kako kaže, starija ćerka se uplašila kada je sekirom krenuo na njih i nije želela da ostaje sama sa njim.

- Nakon tog incidenta je mesec dana bila u ogromnom strahu, kada bi čula da lupi prozor pitala bi uspaničeno: Jel to tata? Jel to tata? – priseća je naše sagovornica, koja tvrdi da je bila izložena konstantnom psihičkom nasilju:

- Bio je drzak i bezobrazan prema meni. Živela sam u strahu jer nije hteo da me ostavi na miru. Uvek sam ga prijavljivala policiji. Nije me ostavljao na miru. Detetu je non - stop slao video zapise kako će da se ubije, kako ne može bez nas, kako ja od njega nikada neću imati mira... – dodaje ona.

Jovanu je više puta produžavana zabrana prilaska, a kako ističe J.S. čak je i pred sudijom na poslednjem ročištu za produženje zabrane koje je bilo 1. marta, rekao da je neće ostaviti na miru.

- Dve godine nisam htela da pričam o tome, da odgovaram na optužbe, pustila sam ljude da pričaju. Nisam imala snage da se raspravljam. Oni koji me vole znaju kakva sam. Ali javno blaćenje je stvarno previše – dodaje ona.

- Da li bih tek tako otišla sa dvoje dece – navodi ona i pita se šta ima loše u tome što je dve godine nakon razvoda odlučila da nastavi svoj život i da nađe dečka.

- U više navrata je govorio je da će se ubiti, trčali smo kod njega, nudili smo mu psihologa i psihijatra i nije hteo. Govorio je da će ozdraviti kada se vratim – priseća se J.S.

J.S. kaže da je njen bivši muz egzibicionista i da mu je propisana terapija, ali da ne zna da li ju je uzimao.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Sestra svedoči o KONSTANTNOM UZNEMIRAVANJU

Pink.rs je takođe stupio u kontakt sa njenom rođenom sestrom, koja svedoči da joj je Jovan pokazivao polni organ.

- Bilo mi je teško zbog njegovog samoubistva. Mada sam time i sama bila iznenađena, posle svih strahova koje sam istrpela od njega. Svi su ga se plašili... - navodi devojka čije je ime poznato redakciji Pink.rs.

Kako kaže, prvi put je u njenoj neposrednoj blizini masturbirao, kada joj je sestra bila trudna, dovoljno daleko da pomisli da je slučajno, a potom sve bliže.

- Svaki put bi se pozicionirao da mogu da ga vidim. Sve sam to rekla i u sudu i on nije negirao – ispričala je ona i dodala da je drugoj sestri nudio čak i da „ spavaju“.

- Tog dana kada je sekirom nasrnuo na moju sestru imala sam loš predosećaj. Bilo mi je jako čudno isistiranje da dođe sa decom, jer je prethodni put imao odsutan pogled. Nisam dala da vodi mlađu ćerku. Pobegla je na vreme, staklo je prštalo po njoj...On je komšinici pre nego što su došle rekao da joj je pripremio iznenađenje, ako bude drska. Ko zna šta je moglo da se desi – navodi ona, i dodaje:

- Sedeo je ispred naše kuće, sa albumom slika, kao da su umrli. Dolazio je kolima i trudio. Prebacivao je pisma preko ograde, pisao je svakave poruke. Zakucavao nam je eksere na poštansko sanduče. Nije htela da ga prijavi. Onda je počeo da je prati i presreće. Rekao je da će doći na kuću i da će da ih odvede ili će da se ubije. Od tada je počela da ga svaki put prijavljuje policiji.

Kako kaže, decu je koristio da bi došao do informacija o njihovoj majci .

- Dobijao je napad panike kada bi je gledali drugi momci, nije smela iz kuće da izađe –ističe naša sagovornica.

Čak je i Centru za socijalni rad rekao da neće da ih viđa i da daje alimentaciju.

- Kada su mu alimentaciju, zakonski, skinuli od plate opet je poludeo i počeo da nas proganja – dodaje ona i ističe da je poslednji put video decu u januaru, mada je na to imao pravo i svih narednih meseci, ali se nije pojavljivao.

#Samoubistvo

'