AKTUELNO

Bivši reprezentativac Srbije u džudou, Miloš Vukićević, osumnjičen je da je organizovao kriminalnu grupu koja je duže vreme rasturala sve vrste narkotika po Beogradu.

Miloš Vukićević (27), više puta nagrađivani sportista i nekadašnji reprezentativac Srbije u džudou danas je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je prodavala drogu po gej klubovima u srpskoj prestonici.

Policija je juče, osim Vukićevića uhapsila još četvoro njegovih saradnika, dok se i dalje traga za jednom osobom. Privedeni su Nebojša Džabić (25), Nemanja Ilić (19), Jasmin Ismailij (39) i Aleksandar Manić (20).

Foto: MUP Srbije

Kako kaže izvor za medije, sumnja se da je sportista bio na čelu bande koja je već neko vreme rasturala gotovo sve vrste narkotika po kafićima i klubovima na teritorijama opština Palilula i Stari grad. Izvor je pojasnio i kako je krimi-banda funkcionisala:

Neki od uhapšenih su radili kao obezbeđenje u više kafića i klubova na dorćolskom keju i u centru Beograda. Interesantno je da su uglavnom obezbeđivali gej klubove. Oni su na taj način direktno stupali u kontakt s kupcima i prodavali im gotovo sve vrste narkotika - kokain, heroin, marihuanu i amfetamin. Navodno su imali i stalne mušterije, koje su znale da u tim objektima mogu da nabave drogu.

Kako izvor otkriva, paravan za trgovinu drogom Vukićeviću i njegovim ljudima bio je posao sa auto-školom i rent-a-kar agencijom.

- Jedan od uhapšenih, najverovatnije Nebojša Džabić, otvorio je auto-školu sa svojim bratom i ocem, a vozila iz škole grupa je koristila za transport droge. Na taj način su duže vreme uspevali da kamufliraju čime se zapravo bave, pošto porodična auto-škola nikome nije upadala u oči. Takođe, jedan od uhapšenih je otvorio i rent-a-kar agenciju, čije su automobile takođe koristili za prevoz droge - objašnjava izvor.

Međutim, policija je duže vreme pratila "rad" ove organizovane kriminalne grupe.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Ispostavilo se da su imali dobru organizaciju i razrađen sistem rada. Svako u grupi je tačno znao svoj posao, pa su u dužem vremenskom periodu uspevali da sakriju čime se zapravo bave - kaže izvor.

Hapšenje nekadašnjeg džudo reprezentativca šokiralo je njegove poznanike.

Foto: MUP Srbije

Vukićevićevi prijatelji u šoku

- Miloš i njegov brat su poznati u džudo svetu, a nedavno su prešli u jedan niški klub. Miloš je ranije radio kao obezbeđenje u Teniskom savezu Srbije, o čemu je pričao i za medije. Ostavljao je utisak veoma uzornog momka, niko nije znao da je umešan u poslove sa obezbeđivanjem klubova i narkoticima, svi su šokirani - rekao je jedan njegov prijatelj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

- Na teret im se stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - kaže izvor.

Pročitajte još: KRIMOSI PALI U GAĆAMA! POGLEDAJTE SPEKTAKULARNU AKCIJU SAJ! Upali usred noći i pohapsili dilere, a detalj na zidu je svima zapao za oko! (FOTO)

#Beograd

#Droga

#Hapšenje

'