AKTUELNO

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da Šarić bude osuđen na osam meseci zatvora.

Protiv Darka Šarića, kome se sudi za šverc kokaina i pranje para, uskoro bi trebalo da počne još jedan sudski proces pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu i to zbog falsifikovanog hrvatskih dokumenata na ime Tomislav Savatović.

- Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Šarića kojim ga tereti za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja - rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković.

On je optužen i da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

S obizrom da je u pitanju optužni predlog, sud bi uskoro trebalo da zakaže početak suđenja.

Šariću se inače sutra u Specijalnom sudu nastavlja ponovljeno suđenje za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

S.M.

#Darko Šarić

#Tužilaštvo

#Zatvor

'