AKTUELNO

Posle saslušanja u tužilaštvu, Aleksandru Avdiću je određen pritvor do 30 dana.

- Tata me je najpre udario nekoliko puta kanapom po leđima, a potom me vezao za drvo. Srećom konopac nije bio debeo, pa sam posle petnaestak minuta uspeo da se oslobodim. Nadam se da mene i brata više neće tući - počinje ispovest desetogodišnji G. A. koga je otac Aleksandar Avdić udarao i vezao za drvo ispred kuće u Žitnom Potoku kod Prokuplja.

Aleksandrov otac Stanimir prijavio je sina zbog nasilja, i trenutno čuva dvojicu unuka. Prema njegovim rečima, sve je počelo kada je otac zatekao dečake kako se sankaju ispred kuće u dvorištu.

- Rekao sam mu da sam im ja dozvolio da se sankaju, ali je on tada nasrnuo na mene i zapretio nam da će nas sve pobiti - priseća se nemilih scena Stanimir. - Počeo je da bije starijeg dečaka, a potom je uzeo kanap i vezao ga za drvo.

Tako vezanog mališana udario je još nekoliko puta. Potom je zapretio da će ubiti svog oca i decu, a zatim je otišao da spava.

- Uplašio sam se da će nam stvarno presuditi i zbog toga sam pozvao policiju. Više nisam mogao da izdržim. Srećom patrola je došla brzo, njega uhapsila, a nas odvela kod lekara - dodaje Stanimir, i ističe da G. A. srećom nije imao ozbiljnije povrede.

On objašnjava da su dečaci još pod stresom, pogotovo što ih je otac i ranije u alkoholisanom stanju tukao. Zbog toga ga je, kaže, napustila supruga i ostavila decu.

Porodica Avdić se u Žitni Potok doselila krajem prošle godine, a prethodno su živeli u Kruševcu. Prema rečima Stanimira, i tamo su se događale nemile scene.

- Aleksandar se odao alkoholu pre tri godine i od tada su česti izlivi besa i nasilja - priča Stanimir.

On, kako kaže, nije želeo da sve to prijavi policiji da ih ne bi oduzeo Centar za socijalni rad.

- Iako nam je teško, ne želim ni da pomislim da unuke dam u hraniteljsku porodicu - kaže Stanimir.

S. P.

#Dete

#Ispovest

#Otac

#Prokuplje

#tuča

'