AKTUELNO

Rekao mi je "šta hoćeš, nisam te mnogo zveknuo". U tom trenutku osetila sam bes i nemoć, govori potresena Mina Kus za Pink.

Javnost je potresla vest da je 82-godišnji muškarac pretukao devojku u gradskom prevozu i naneo joj lakše telesne povrede. Mina Kus je za Pink rekla da se nada da će napadač biti adekvatno kažnjen i da njegove godine neće biti olakšavajuća okolnost, uzimajući u obzir da je iz pritvora pušten istog dana posle saslušanja.

Foto: Printscreen Twitter

Mina Kus je prošlog petka na putu do posla još na stanici primetila nervozu starijeg sugrađanina zbog kašnjenja autobusa, a kada je 95-ica najzad stigla, on je devojku koja je izlazila iz autobusa nasilno izvukao kako bi što pre ušao, a potom je počeo da vređa vozača. Mina je stala u odbranu devojke i vozača i rekla mu da nema razloga da se tako ponaša.

- Pogledao me je i rekao mi: "šta ti meni imaš da kažeš koga ću ja da izvlačim iz autobusa i kome ću ja šta da kažem". Tada me je šutnuo. Nisam znala kako da se ponašam, pa sam podsetila sebe koliko ima godina i obuzdala sam se - kaže napadnuta devojka za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ipak, nasilnik se nije zaustavio, pa je pokušala da ga skloni od sebe.

- To ga je valjda dodatno podstaklo da mi nanese povrede pesnicom u glavu i u oko. Izgubila sam balans i pala sam na pod. Mislim da me je onda još jednom udario pesnicom u glavu i dok sam bila na podu nogom me je šutirao gde god je stigao - govori potresena devojka.

Dodaje da, iako je autobus bio pun putnika, oni su se uglavnom držali po strani. Vozač je bio taj koji je pozvao policajce koji su se našli na stanici, a zbog jednog pitanja napadača nakon incidenta sve je objavila na društvenim mrežama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Rekao mi je "šta hoćeš, nisam te mnogo zveknuo". U tom trenutku osetila sam bes i nemoć. Ja ne znam za malo ili mnogo nasilja, znam samo za nasilje kao takvo - kaže Mina.

Iako je prošlo nekoliko dana, još uvek je u šoku zbog svega što se desilo, a ima samo jednu poruku za sve: da pred nasiljem ne zatvaraju oči. Ovaj incident je prijavljen nadležnima, pa se Mina nada da će nasilnik biti adekvatno kažnjen, te da mu neće pasti na pamet da opet uradi nešto slično.

#Autobus

#Beograd

#tuča

'