AKTUELNO

Naizgled bezazlena dečja igra pretvorila se u tragediju.

Pavle Paja Batak (9) iz Ljukova kod Inđije sahranjen je danas u svom rodnom mestu. Nesrećni dečak nasradao je u požaru, u seniku porodične kuće.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 12 sati, dok se nesrećni dečak igrao sa dva mlađa brata od pet i sedam godina i jednim drugom (7).

Oni su sa sobom poneli šibice ili upaljač, pa zapalili balu, nakon čega je buknuo požar. Pavle je nastradao pred očima baba Mire, koja je bezuspešno pokušavala da ga spase.

Čitavo selo, porodica i prijatelji okupili su se danas da na večni počinak isprate dečaka koji je nastradao u, naočigled bezazlenoj, dečjoj igri.

Foto: e-stock/Jovan Jovanović

Tišinu duge povorke parao je jauk članova najuže porodice. Neutešne baka i majka bile su na čelu kolone, a njihove fotografije teraju suze na oči.

Porodica je uzalud dozivala malog Paju kojem je život tragično i prerano prekinut.

Foto: e-stock/Jovan Jovanović

Gotovo u isto vreme, svi su zaplakali, ni muškarci nisu krili suze. Od tuge koja se osećala u vazduhu zaplakao bi i kamen. Pavlov deda se jedva držao, a zatim je na sav glas počeo da plače, posle čega mu je pozlilo. Okupljeni oko njega su se trudili da ga smire, ali je on ponavljao: „Nema mi života bez unuka! Puca mi srce od tuge“. Zbog dede je pre sahrane  morala da interveniše i Hitna pomoć.

Foto: e-stock/Jovan Jovanović

#Inđija

#Sahrana

'