AKTUELNO

Advokat Zora Dobričanin kaže da je blagovremenost pribavljanja dokaza jako važana, a kako ona smatra sa pribavljanjem dokaza u ovom slučaju se dosta okasnilo.

I nakon dve ipo godine od ubistva pevačice Jelene Marjanović, stiče se utisak da istraga tapka u mestu. Do sada je jedini osumnjičeni za njeno ubistvo, a da je poznat javnosti, bio njen suprug Zoran Marjanović.

Međutim, ni danas se tačno ne zna ko je ubica, ili nalogodavac ukoliko ga je bilo, kao ni razlog ovom monstuoznom zločinu.

Poslednjih dana, po medijima se može pročitati i vest da se nakon dve ipo godine pojavljuju novi dokazi, koji mogu da bace sasvim novo svetlo na ovaj slučaj.

Foto: TvPink Printscreen

Ipak, forenzičar Časlav Ristić za Novo jutro kaže da novih dokaza zapravo nema. Ristić objašnjava da iskustvo pokazuje da dokazi mogu da variraju mesec dana od trenutka zločina, i da vreme nikako ne ide u korist istrazi.

- Što više vremena bude prolazilo, mogućnost za novim dokazima će biti manja. Što se tiče tragova krvi koji su pronađeni, pripadaju Jeleni Marjanović, ali takođe oni su irelevantni su za ovaj slučaj. Ona je supruga Zorana Marjavnovića . Jedini novi dokaz je da pronađemo predmet ili sredstvo izvršenja krivičnog dela, i da taj predmet povežemo sa izvršiocem - objašnjava Ristić.

Advokat Zora Dobričanin tvrdi ipak da novi dokazi mogu da se pojave i nakon 15 godina, međutim ona smatra da je za svaki slučaj najvažnije kako se odradi uviđaj i da se svi materijani dokazi obebede što pre.

- MIslim da je tu bilo više priče nego rada. Mislim da se u startu krenulo pogrešno, ovo je pre dobra tema za tabloide nego što se sama istraga radi i vodi. Inače, ja sam prvi advokat kojeg je Marijanović zvao da ga brani, ali ja sam zbog određenih obaveza bila sprečena - kaže Dobričanin, pričajući da nije tačno poznato o kakvom novom DNK tragu se tačno radi.

Dobričanin takođe kaže da je blagovremenost pribavljanja dokaza jako važan, a kako ona smatra sa pribavljanjem dokaza u ovom slučaju se dosta okasnilo.

Advokat Marko Nicović takođe kaže da je najvažnije da se mesto zločina pažljivo osigura i obezbedi.

- Kada vi nemate neke opiljive tragove, dokaze, treba se tražiti motiv. Jelena je neko ko je najviše novca donosi u kuću, a i ona je devojka koja je iz predgrađa došla u svet estrade - analazira Nicović slučaj Marjanović, naglašavajući da su po medijima bile vesti i koje su zapravo udaljavale od slučaja i skretale pažnju. Dobričanin je otkrila da je pre dve ipo godine dobila pozvi od svoje klijentkinje koja joj je zvala da joj prijavi nestanak jedne pevačice i traži pomoć.

- Rekla mi je da je nestala neka devojka i tražila pomoć. U prvi mah sam spustila telefon kada sam vidlela poruku, ali  nakon toga sam je ipak pozvala. Rekla mi je da je nestala pevačica Jelena Marjanović i da im je potrebna pomoć da potraga za njom krene što pre. Kazala mi je da je Jelena otišla da trči, otrčala dva kruga, na pola trećeg je zvala majku i od tada joj se gubi svaki trag. Meni je to izazvalo sumnju, tačnije kako su znali da je majku zvala na polovini trećeg kruga, ali u tom trenutku tome nisam pridavala veliki značaj. Povezala sam je sa jednom novinarkom i tako je sve krenulo u medije - kaže Dobričanin.

#Jelena Marjanović

'