AKTUELNO

Policija je odmah nakon pucnjave uhapsila Čačanina Milana Jovanovića (68), penzionera, koji se sumnjiči da je pucao na Đurovića i kome se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Čačanski advokat Petar Đurović (69) upucan je u ponedeljak oko 12.30 časova hicem iz pištolja u svojoj advokatskoj kancelariji, u Ulici Bate Jankovića, u samom centru grada.

Policija je odmah nakon pucnjave uhapsila Čačanina Milana Jovanovića (68), penzionera, koji se sumnjiči da je pucao na Đurovića i kome se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kolima Hitne pomoći Đurović je prevezen u urgentni centar opšte bolnice u Čačku, gde su mu lekari konstatovali da ima ustrelnu ranu na prednjem trbušnom zidu.

Foto: Tanjug

Pacijent je posle dijagnostikovanja prebačen u jedinicu intenzivne nege na dalje lečenje. U toku je dalje zbrinjavanje, ali mogu da kažem da je pacijent u stabilnom stanju i da nije životno ugrožen – rekla nam je dr Biljana Kočović, porparolka čačanske bolnice.

Foto: Tanjug

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Jovanović je bio dugogodišnji klijent advokata Đurovića, i to u sporu oko stana. Nezadovoljan kako je njegov slučaj vodio advokat i način na koji ga je zastupao, Jovanović je došao u njegovu kancelariju i posle kratke rasprave izvukao pištolj i upucao Đurovića u stomak. Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača, kod koga je pronađeno i oružje. Po odobrenju višeg javnog tužioca u Čačku, osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Čuo sam da ga je Đurović zastupao oko nekakvog stana. Dugo godina traje taj spor, možda više od deset. Navodno je Jovanović nedavno preko izvršitelja dobio da plati veću sumu novca za sudske i advokatske troškove, a spor nije dobio. Radi se o cifri od nekoliko hiljada evra – ispričao nam je jedan Đurovićev kolega. - Kada je video da mora da plati toliki novac, Jovanović je odlučio da se razračuna sa svojim advokatom, koga je, pre ovoga, navodno više puta pokušavao da dobije telefonom.

Jovanović je, kako smo saznali, penzioner, a nekada je radio kao bankarski službenik.

#Čačak

'