AKTUELNO

Nakon snimkana na kome se vidi kako u Domu učenika u Kraljevu jedan dečak fizički zlostavlja drugog, učenici koji su snimili video, ali i pretučeni dečak za Pink kažu da je sve bila šala.

Rukovodstvo kaže da će svi odgovorni biti sankcionisani. Iako se u medijima pojavila informacija da je i autor snimka pretučen  saznajemo da nije bila tuča već verbalni napad.

Pisani mediji  juče su preneli da je dečakova razredna starešina iz Šumarske škole poslala dopis direktoru u kome je navela da je trpeo nasilje pune dve godine. U Domu učenika u Kraljevu kažu da za tako nešto nisu znali, kao i da su za samo postojanje video snimka saznali iz medija.

Učenici koji su snimali ovaj video takođe tvrde da nasilje nije postojalo.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je bila samo demonstracija njihovih borilačkih veština, karate ili džudo, šta je on već trenirao. To uopšte nije bila obična tuča, vidi se na snimku da je on, da je bio žrtva, mogao kada god je hteo da izađe i potraži dežurnog vaspitača. Nije se žalio, oni su stavrno dobri drugovi. Nikada se nije žalio da je žrtva nasilja - navode učenici koji su snimili video.

Rukovodstvo Doma je juče održalo sastanak sa obojicom dečaka, kao i njihovim roditeljima tokom koga je dečak dao i pismenu izjavu:

- Uvek smo se družili, ovo se desilo ovog dana i nikada više. Žalim što se nisam javio dežurnom vaspitaču. Kada je moj vaspitač Srđan Slović došao u sredu i pitao kakav je to problem, rekao sam da je to bila šala na drugarski način - naveo je on u izjavi.

Iz Doma učenika kažu da su odmah po saznanju šta se desilo sproveli sve potrebne procedure.

Foto: Printscreen Facebook

Direktor Doma učenika u Kragujevcu Dragutin Karanović napominje da će svako ko bude odstupio od pravila snositi sankcije nezavisno da li se radi o deci ili o zaposlenima.

Dečaka koji je tukao svog druga roditelji su juče izveli iz Doma, a nakon što se sprovede disciplinski postupak biće isključen.

Nekoliko učenika Ekonomske škole danas je došlo u Dom gde su se raspitivali o autoru snimka.

Vasiptači su intervenisali, kao i policija koja je na osonovu snimka za video nadzor pronašla mladiće i od istih uzela izjave.

#Kraljevo

#tuča

'