AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je povodom sudara voza i autobusa koji se u petak dogodio kod Niša, da je reč o tragediji i da je policija u saradnji sa tužžiocem, ozbiljno pristupila utvrđivanju svih okolnosti.

Rebić je naveo da je na dan nesreće odgovarao na pitanja novinara i da je tada rekao da je reč o propustu vozača. Međutim, dodaje da vozač nije jedini subjekt bezbednosti saobraćaja koji je pogrešio.

Direktor policije kažže da će istraga u narednom periodu pokazati koji su drugi konkretni razlozi, i podseća da vozač još uvek nije saslušan zbog teškog stanja u kojem se nalazi.

Kažže da moramo imati na umu pravila saobraćaja koja kažžu da drumsko vozilo ima obavezu da ustupi prvenstvo šinskom, a postojao je i znak "stop".

Ipak, navodi da je, prema vžećem zakonu, upravljač puta bio obavezan da postavi adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, koja podrazumeva i svetlosni saobracajni znak.

- To će svakako biti jedan od pravaca rada u toku krivične prijave za ovo teško krivično delo - rekao je Rebić.

Zbog toga ce se ispitati odgovornost lokalne samouprave zbog obezbedivanja prelaza, a kako kažže Rebić, mogući dalji koraci su i utvrđivanje odgovornosti nadležžnih organa koji nisu kontrolisali rad lokalne samouprave. Precizirao je da misli na nadležžno ministarstvo.

#Vladimir Rebić

'