AKTUELNO

Ugušila se kesom ne želeći da drugima bude na teretu!

Lenka Bukovčić (88) pronađena je mrtva u svom stanu u ulici Admirala Geprata 1a u Beogradu. Lenkino telo, na krevetu u spavaćoj sobi, sa kesom preko glave, pronašla je njena negovateljica!

Pretpostavlja se da je u pitanju samoubistvo, jer je nesrećna žena ostavila garderobu i uputstvo za sahranu, kao i oproštajno pismo.

Telo je nađeno juče oko 9 sati, kada je žena koja brine o starici došla da je obiđe.

- Ujutru mi je u stan upala žena koja je vodila brigu o Lenki. Bila je bleda kao kreč i samo je ponavljala:„Kesa, kesa! Baba Lenka“. Moja ćerka je pozvala Hitnu pomoć, a suprug i ja smo odmah otrčali i ugledali Lenkino telo sa kesom na glavi kako leži u krevetu. Čvor je bio stegnut tako jako, da nisam mogla da ga odvežem, pa sam pokidala kesu. Prislonila sam ogledalo na Lenkino lice da proverim da li je još živa, jer joj je telo bilo toplo - kaže komšinica, koja je dugo poznavala Lenku i koja je juče pokušala da je povrati u život.

Ona navodi da je kesu prvo bacila u smeće, ali da joj je odmah posle toga prošlo kroz glavu da je to ključni dokaz i da će je policija pitati gde je.

- Kesu sam izvadila iz kante i vratila je pored kreveta. Dok sam pokušavala da proverim da li Lenka još daje znake života, stigla je lekarska ekipa. Lekari su pun sat pokušavali da povrate Lenku, ali je bilo kasno. Ubrzo su došli i inspektori, koji su obavili uviđaj i ustanovili da nema premetačine i da na Lenkinom telu nema vidljivih povreda. Dok je sve to trajalo, u susednoj sobi je pronađena njena garderoba sa porukom da je u njoj kremiraju. Tad mi je sve puklo pred očima - kaže komšinica pokojne Lenke i dodaje:

Setila sam se da je Lenka pitala ženu koja čisti zgradu da li ima neku frizerku kako bi je sredila, govoreći „da će uskoro biti kremirana“. Sve mi je postalo jasno! Lenka nije bolovala, ali je govorila da je umorna od samoće. Ona je od rodbine imala sestrića i njegovu porodicu. Obilazili su je redovno, ali je očigledno da nije želela da im bude na teretu. I oni su bili na mestu tragedije i dali su iskaz policiji. Znam da su rekli da im je Lenka ostavila pismo i uputstvo za sahranu, ali ga policija tokom uviđaja nije pronašla - priča njena bliska komšinica.

Prodala stan i troškarila novac

Prema njenim rečima, Lenka je nekada radila u banci ili pošti, a sa suprugom je još devedesetih godina prodala stan.

- Novac od stana su troškarili. U međuvremenu je umro Lenkin suprug i ona je nastavila da živi sama. Mislim da nije želela da drugima bude na teretu, pa se spremila i otišla na put bez povratka - ispričala je komšinica.

#Samoubistvo

#Savski venac

'