AKTUELNO

Nedeljko Grbović izneo je odbranu na suđenju za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) ispred beogradskog kluba "Nana".

Uspravio sam se i video sam Iseinovića kako ide prema meni. Počeo je da preti - "Konjino matora, koga ćeš ti da izbacuješ, je***u ti mater". Uplašio sam se i već sam mogao da vidim kako mi lomi glavu i kako me prebija. Kada je bio na oko dva metra od mene, izvadio sam pištolj. Tog momenta sam se upišao u gaće. Tek kasnije, kada sam ga upucao, shvatio sam šta se desilo. Ispalio sam jedan metak. Video sam da sam ga pogodio. Počeo sam da se tresem. Razmišljao sam o tome šta će mi se desiti sa detetom, jer moj sin je počeo da radi kao konobar u klubu.

Ovo je ispričao Nedeljko Grbović (46) iznoseći svoju odbranu u sredu pred Višim sudom u Beogradu, na početku procesa za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) ispred kluba "Nana" decembra prošle godine. On je detaljno opisao kobnu noć kada je izbio incident u kome je teško ranjen i drug ubijenog, Adija Iseinović (29). Na optuženičkoj klupi su i Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, koji se terete za učestvovanje u tuči.

- Rasprava je počela unutra, između Savkovića, Iseinovića i njihovih drugova iz Crne Gore sa navijačima Zvezde. Kada je počeo njihov sukob, mi smo se okupili i stali između separea, da se spreči tuča. Iseinović je tada izašao iz toaleta .Vrištao je: "Pobiću vas sve, j****u vam mater" - ispričao je Grbović, koji je radio kao obezbeđenje u klubu.

Prema rečim optuženog, on je tada prišao Iseinoviću da ga smiri.

- Zagrlio sam ga i rekao sam mu na uvo: "Daj, smiri se, molim te, dobri smo svi" - ispričao je Grbović.

Međutim, tek tada se zahuktala atmosfera. Iseinović je udario pesnicom u ogledalo, a Grbović je tada uspeo da ga savlada i izvede iz kluba.

- Sve vreme se otimao... U tom trenutku ja sam dobio udarac u vrat, dva udarca u leđa. Pustio sam ga, a onda me je neko udario u vilicu - nastavio je optuženi.

Nakon što je pucao u Iseinovića, ispred kluba je "nastala tarapana".

- Video sam Dukića da leži na ulici. Loše sam se osećao, drhtao sam. Čuo sam da neko viče: "Je***u ti mamu u p***u. Ubiću vas sve." Dižem glavu i vidim Savkovića sa još dvojicom. Podigao sam pištolj ka njemu, govoreći: "Nemoj, Savke, molim te" - ispričao je Nedeljko Grbović.

Njegova molba, kako je naveo, ipak nije zaustavila Savkovića.

- Krenuo je da divlja, ka meni: "Sad ću da ubijem i tebe i sina." Ubrzao je i počeo da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu. Pogodio sam ga u stomak. Momci koji su bili s njim su pobegli. Savković je pao. Otrčao sam do ulaza u klub i rekao im da zovu Hitnu pomoć - objasnio je okrivljeni.

Posle toga je bacio pištolj u Topčiderski potok, otišao u stan svojih prijatelja koji je renovirao u to vreme, popio "bensedin" i potopio odeću koja je bila umokrena.

- Plašio sam se Savkovićevih prijatelja i navijača - otkrio je Grbović. - Imao sam dojavu da se sprema odmazda i da hoće da mi ubiju sina. Zbog toga sam se plašio i prvi put prilikom iznošenja odbrane rekao sam da se ne sećam ničega. U međuvremenu, supruga i deca su se sklonili u inostranstvo, pa sam mogao da ispričam sve što i danas govorim pred sudom. Pretnja, međutim, i dalje postoji.

Nisam hteo da se to desi, stvarno. Izvinjavam se Iseinoviću i izjavljujem saučešće porodici Savković. Izvinjavam se i kolegama jer su zbog mene držani u pritvoru tri meseca, kao taoci - izjavio je u sredu Grbović. On je, odgovarajući na pitanja, naveo da je pištolj imao zbog raznoraznih gostiju koji uglavnom dolaze pijani i drogirani.

#Suđenje

#Ubistvo

'