AKTUELNO

Pred tužilaštvom je nekoliko opcija, a najverovatnije će se slučaj završiti oslobađanjem Marjanovića od optužbi.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene Marjanović početkom oktobra vraćena je na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu, ali do danas nema njene potvrde.

Foto: Printscreen Facebook

Slučaj ubistva preuzeo je novi tužilac koji je ponovo otvorio istragu i na njemu je da učini sve da optužnica doše do Višeg suda ili da zaključi da protiv Marjanovića nema dovoljno dokaza, kaže odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković.

- Ako tužilac smatra da ne postoji nijedan dokaz i argument da se Marjanović izvede pred sud, on može da bude pravosnažno oslobođen. S druge strane, tužilac može da proširi istragu. Neki svedoci su, prema našim saznanjima, rekli da postoje ljudi koji su opstruirali istragu i na neki način pomogli ubici. Sve ovo treba da utvrdi istraga - kaže Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Nebojša Milosavljević ističe da optužnica mora da se zasniva na dokazima, a sudskoj praksi dovoljan je i jedan pravi dokaz za optužnicu.

U ovom trenutku ne vidim da tužilaštvo raspolaže dokazima koji bi opravdali sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti. Jedini dokaz koji sam ja video je blato na njegovim pantalonama, ali to po meni nije nikakav dokaz, a ne bih isključio ni da je montiran - kaže Milosavljević za Pink, dodajući da su šanse da Marjanović bude optužen i osuđen male.

Foto: TV Pink Printscreen

Vuković podseća da postoje dva traga koji nikada nisu rasvetljeni: DNK trag ogrebotine na Marjanovićevoj ruci i trag nepoznate muške osobe na donjem vešu Jelene Marjanović.

- Nikada nije otkriveno kome pripadaju ova dva DNK. Postoji još jedan trag: krv Jelene Marjanović na zadnjem sedištu porodičnog automobila. Ovo takođe nikada nije razjašnjeno - kaže Vuković za "Novo jutro".

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Pixabay

Milosavljević kaže da su dva pitanja najvažnija: ko je ubio Jelenu Marjanović i zašto.

- Javnost postavlja i pitanje da li je Marjanovićka ubijena na nasipu ili ne i ovo je i te kako važno pitanje, ali su ovo sve sekundarne stvari, a primarno je ko je izvršio zločin i motiv - kaže advokat.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Novo jutro

#Ubistvo

#Zorica Marjanović

'