AKTUELNO

Izgubljen spis državnog tužilaštva Hrvatske koji opisuje elitnu prostituciju. Dokument o 300 klijenata iz sveta visoke politike, biznisa i sporta.

Spis Državnog tužilaštva u kome je detaljno opisana istraga elitne prostitucije u Hrvatskoj i oko 300 klijenata iz sveta visoke politike, biznisa i sporta, misteriozno je nestao. Sa njim su "isparili" i dokazi o tome da li je drugi čovek HDZ Milijan Brkić pre više godina, kao visoko rangirani policajac, dojavio glavnoj "madam" da se steže obruč oko manekenki koje su pružale usluge.

Sve se to odigravalo pre sedam godina, a afera je buknula ovih dana kada se ponovo sumnja da je Brkić odavao detalje iz policijske istrage izvesnom Franji Vargi, koji je pisao lažne SMS poruke za Ivicu Todorića i Zdravka Mamića, pokušavajući da lažira razgovore kojima je trebalo da budu kompromitovane sudije i šef USKOK-a. A kako se sve odvija u senci snažnih potresa u vladajućem HDZ-u u kojem se vodi rat između liberalne struje Andreja Plenkovića i konzervativaca koje predvodi baš Brkić, priča dobija na još većoj važnosti.

Lanac elitne prostitucije prekinut je kada je policija ušla u trag Sari Sikirić i Nebojši Perunoviću Panči, inače po zanimanju maseru, posle saznanja da podvode poznate manekenke i startlete i šalju ih uglednim mušterijama, među kojima su bili i vodeći hrvatski političari. Vrtele su se velike cifre, od 500 do 5.000 evra za noć i vikend, a usluge su davale i poznate lepotice, poput Simone Gotovac, Maje Morales, Izabele Kim Popović i drugih. Odlazile su na jahte biznismena, u hotele, sa poznatim lekarima, fudbalerima, sudijama i sve je išlo glatko dok se neki tvrdoglavi policajci nisu umešali. Kasnije je ekspresno obavljeno suđenje, detalji nikada nisu objavljeni, a dosije je netragom nestao. Pa i podatak da li je Brkić zaista bio "cinkaroš", što bi mu moglo odrediti dalju sudbinu u hrvatskoj policiji.

Dok se javnost zgražava, dobro upućeni kažu da to nije ni prvi ni poslednji put da nestaju pikantni dosijei, da se s najviših mesta uklanjaju podaci koji mogu da kompromituju političare i moćne ljude. Kasnije je nemoguće rekonstruisati šta se uopšte događalo, policajci koji su vodili istrage takođe se premeštaju na nevažna mesta, a razočarani građani više nemaju poverenja ni u institucije, ni u političare, a ni u smer kojim zemlja ide.

Procenjuje se da u Hrvatskoj oko 7.000 lepotica noći, ali i dana, pruža seksualne usluge, a da one iz elitnog društva učestvuju u orgijama na kojima se konzumira kokain. Takva druženja prostitutkama se plaćaju od 1.000 evra naviše, a produženi vikendi koštaju mušterije po više hiljada evra.

#Hrvatska

#Prostitucija

'