Info
ZABAVA

politika

Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?


Srbija je neutralna zemlja i ne može da računa da će je bilo ko zaštititi, smatra Vulin.


Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakavši da ta država ima sve vojne saveznike na svetu, dok je Srbija vojno-neutralna i ne može da računa da će je bilo ko zaštititi.

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da se ta zemlja ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali da će nabaviti novu borbenu eskadrilu i američke helikoptere "crni jasteb", Vulin je rekao da ne zna koga Hrvatska planira da napadne i za koga joj treba oružje.

- Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planeti i okružena je takvim zemljama ili onim koje su vojno-neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu. Za koga joj treba oružje? Kome je to upućeno? Koga planira da napadne oružjem? - upitao je Vulin u Vladi Srbije.

On je rekao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO-a i zapitao ko onda preostaje. 

Upitan da prokomentariše polemike u javnosti o tome da li Srbija "previše plaća" migove iz Rusije, Vulin je rekao da svako ko poznaje premijera Aleksandra Vučića zna da on "nikad državnim novcem ne bi platio nešto što ne vredi i da nikada ne bi platio punu cenu".

J. Stanković

Komentari • 0


povezane vesti