separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

PLENKOVIĆ IZVREĐAO DAČIĆA: Poznat je po tome da je neuspešan šlager pevač!


Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da Hrvatska neće povući ambasadora iz Srbije nakon što je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim u Srbiji, ali je uputio uvredljive reči na račun srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića.


Nakon juče razmenjenih izjava Plenkovića i Dačića u kojima su se složili da Srbi i Hrvati nisu isti, jer kako je rekao Dačić, Hrvatska je bila uz Hitlera i počinila holokaust što Srbija nije, hrvatski premijer je danas to nazvao "skandaloznom retorikom".

- Odlučno odbacujemo skandaloznu retoriku jednog ministra spoljnih poslova koji je poznat po tome da je neuspešan šlager pevač i mi se na takve izjave ne želimo osvrtati, nego voditi evropsku politiku - rekao je Plenković novinarima.  

Ponovio je da Hrvatska vodi politiku, kako tvrdi, saradnje sa svima koji uvažavaju civilizacijske i evropske standarde.  

- Razmotrili smo tematiku juče i danas. Hrvatska je odgovorna država i želimo otvoriti nove stranice saradnje sa svim susednim zemljama - rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a.

Dodao je da je sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Marijom Pejčinović-Burić juče i danas razmotrio problematiku odnosa sa Srbijom istakavši i da neće doći do povlačenja hrvatskog ambasadora iz Srbije, prenela je Hina.

- Nema nikakve potrebe za tim - naglasio je Plenković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti