AKTUELNO

On se oglasio nakon šokantne fotografije hrvatske predsednice.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je šokantnom odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se slika sa ustaškom zastavom i pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da od Evropske komisije i Evropskog parlamenta zatraži da to osude.

- Posebno je šokantna njena izjava da u tome ne vidi ništa sporno - naveo je Linta u pisanoj izjavi i založio se za preispitovanje odnosa sa Zagrebom - rekao je Linta.

On je podsetio da je hrvatska predsednica nedavno rekla da obožava da sluša proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, da je u Blajburgu položila cveće ubijenim ustašama i da je odlikovala Nikolu Štedula, čelnika proustaškog hrvatskog pokreta čime je zvanično izjednačila antifašistički i ustaški pokret.

- Očigledno je da hrvatskoj predsednici apsolutno nisu bitni dobrosusedski i partnerski odnosi sa Srbijom koji treba da budu zasnovani na vrednostima poštovanja ljudskih prava, antifašizma i ljudskog dostojanstva. Zbog toga naše državno rukovodstvo treba da preispita svoju politiku saradnje prema Hrvatskoj - dodao je Linta.

N. Petričević

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

#Miodrag Linta

#Srbija

#Zastava

'