AKTUELNO

Rita Rojnić, majka u Kiare Pašić i baka ubijenog Denisa (3) progovorila je za javnost prvi put nakon stravičnog ubistva dečaka u Puli.

Svi smo krivi, svi smo zakazali, kaže Rita, ocenjujući da je sistem već duže znao da njena ćerka ima ozbiljne psihičke problem, ali nisu hteli da reaguju dok policija ne izađe na teren.

- Sad je policija izašla - kazala je očajna baka.

- Ne tražim ničiju glavu, ne zanima me to. Tražim samo da ova smrt ne bude uzaludna – dodala je ona.

Iako je bila zabrinuta za Denisa, nije joj bilo ni na kraj pameti da bi ga njena ćerka mogla ubiti.

STIGLI REZULATI: Otkriveno zašto je mali Radenko preminuo posle preloma ruke

Mislila je da je najgore što se može desiti da ga majka ostavi samog u stanu i ode od kuć. Rita Rojnić ne beži od svoje odgovornosti. Kaže da je , ali joj nikada nije palo na pamet da bi se ovo moglo dogoditi.

- Možda će zvučati okrutno, ali ja nemam sada hrabrosti da je pogledam u oči i da je zagrlim - kaže Rita za svoju ćerku koju još nije posetila u pritvoru.

Kiara od 15. godine ima psihičke probleme koji su se najviše ogledali u stalnim lažima i brojnim seksualnim vezama.

Kao maloletnica je rodila ćerku (14) koja danas živi s bakom.

Psihičku nestabilnost lekari su utvrdili više puta. Umesto odlaska na lečenje Kiara je 2011. godine otišla u Bosnu i Hercegovinu, a potom se vratila u Pulu sa tada dvogodišnjim Denisom čiji je otac završio u zatvoru zbog problema s drogom.

LELEK U RODNOJ KUĆI DEVOJKE UPUCANE NA PUMPI: Kristini nije bilo spasa, metak joj RAZNEO MOZAK

Rita Rojnić kao drugi veliki propust ističe to što iz Centra ni nakon sedam dana nisu nazvali da pitaju kako je ćerka Kiare Pašić proživela traumatični događaj.

- Ja imam devojčicu od 14 godina kući. Zašto nisu nazvali i pitali trebam li psihološku pomoć za nju - pita se Rita koja kaže da je malena slomljena činjenicom da joj je majka ubila brata.

#Brat

#Smrt

#sestra

'