AKTUELNO

Hrvatsku potresa slučaj tragično nastradalog ženskog novorođenčeta starog svega 20 dana, nakon što ju je majka ostavila u stanu samu sa još troje dece.

Beba se navodno zaglavila u krevecu i ugušila, a sve do dolaska Hitne pomoći bezuspešno su je reanimirali brat školarac i rođak kog su pozvali da im pomogne.Telo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti, piše zagrebački Jutarnji.

Za ostalo troje dece se pobrinuo Centar za socijalni rad, a deda preminule bebe ne može da dođe sebi od tuge jer, prema tvrdnjama gotovo svih komšija, upravo on hrani mnogobrojnu porodicu radeći noćne smene.

Drama se odvijala se u skromnih 26 kvadrata garsonjere koju je deda preminule bebe otkupio dok je radio u jednoj velikoj kompaniji.

Majka u pritvoru, zanemarivala i drugu decu?

Majci je određen jednomesečni pritvor da na slobodi ne bi uticala na svedoke i ponovila delo. Policija navodno sumnja da je zanemarivala i ostalo troje dece, pišu hrvatski mediji. Ukoliko se dokaže da je kriva, može da dobije od tri do 15 godina zatvora.

#Beba

#Hrvatska

#Smrt

'