separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: Istraživanje pokazalo da je većina Hrvata je ustaški orjentisana


Istraživanje javnog mnjenja urađeno za hrvatski RTL pokazalo je da se 45 odsto hrvatskih građana zalaže za upotrebu u javnosti pozdrava 'Za dom spremni', što je, ocenjuje predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, još jedan dokaz da je većina Hrvata 'ustaški orjentisana'.


Prema navedenom istraživanju za hrvatski RTL, 45 posto građana Hrvatske se zalaže za upotrebu pozdrava "Za dom spremni" u javnosti, a dodatnih 16 posto se zalaže za upotrebu "Za dom spremni" u grbu HOS-a, i na spomenicima ubijenim pripadnicima HOS-a, saopštio je Linta.

Za zabranu upotrebe tog pozdrava u javnosti izjasnilo se svega 30 odsto ispitanika, među kojima je sigurno i jedan broj Srba i pripadnika nacionalnih manjina, navodi on.

- Jasno se može zaključiti da preko 60 odsto Hrvata ima pozitivan odnos prema ustaškom pozdravu "Za dom spremni", pod kojim je izvršen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH, i brutalno etničko čišćenje srpskog naroda sa područja današnje Hrvatske, zapadne Hercegovine i zapadnokrajiških opština tokom devedesetih godina prošlog veka i tom prilikom počinjeni brutalni zločini - naveo je Linta.

On podseća da je istraživanje zagrebačkog Instituta društvenih nauka iz 2015. godine, pokazalo da čak 71 posto učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj smatra da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nacifašistička tvorevina, te ocenjuje da su mladi Hrvati takvu priču o NDH kao "pravoj državi hrvatskog naroda" naučili u porodici, školi, crkvi, na Hrvatskoj-radio televiziji.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti