separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta traži da se dozvoli komemoracija ubijenim Srbima


Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta zatražio je od MUP-a Unsko-sanskog kantona da ukine odluku o zabrani održavanja komemoracije za više od 12.000 Srba koje su ustaše ubile na Garavicama kod Bihaća 1941. godine.


Linta ocenjuje da je u pitanju jedan u nizu "skandaloznih" pokušaja revizije istorije s ciljem da se negira, kako navodi, genocid koji je počinjen nad srpskim narodom na Garavicama i širom NDH. 

- Jasno je da iza sramne i anticivilizacijske odluke MUP-a Unsko-sanskog kantona stoje nalogodavci iz Sarajeva s namerom da se negira zločin genocida nad Srbima u Drugom svjetskom ratu i da se kao jedine žrtve prikažu isključivo Bošnjaci - smatra Linta. 

Dodaje da je takvih primera negiranja i umanjivanja zločina nad Srbima za vreme NDH mnogo širom Federacije BiH, a da Srbija i Republika Srpska neće pristati na zataškvanje istine. 

U slučaju da MUP ubrzo ne donese odluku o odobravanju komemoracije na Garavicama, Linta smatra da bi trebalo razmisliti o odbijanju zahteva bošnjačkih udruženja za održavanje komemoracije na mestima gđe su stradali Bošnjaci. 

Linta ističe i da Srbi nikada neće odustati od održavanj komemorativnih skupova na Garavicama i drugim mestima jer je u pitanju civilizacijska, nacionalna i moralna obaveza da se neguje kultura sećanja na stradale.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti