AKTUELNO

Sadržaj grafita ima aluziju na počinjeni zločin nad srpskom porodicom Zec.

U karlovačkoj četvrti Rakovac osvanuo je grafit kojim se poziva na ubijanje srpske dece, s nedvosmislenom aluzijom na porodicu Zec. To je izazvalo reagovanje predsednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

- Srpska deca, srpska deca, došla vatat zeca, ubij decu, ubij decu, spasi život zecu - piše na zidu.

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, je poslao i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu.

Grafit se nalazi na transparetnom mestu!

Ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada. Margarin istovremeno primećuje da bi gradonačelnik sigurno video ovu "gnusnu glupost nepismenog autora" da je bar jednom prošetao kvartom.

- Vreme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca. Delom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dela stanovnika Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovom rukovodstvu i vama, a i meni - napisao je Margarin u pismu Mandiću, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski portal navodi da je grafit autora koji je potkovan mržnjom uklonjen, ali da mržnja i dalje vrišti s brojnih karlovačkih fasada, pa bi komunalna policija mogla nastaviti obilazak terena.

Portparol karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je da je policija primila prijavu o grafitu, te najavila da sledi "postupanje".

S.P/J.S

#Grafit

#Srbin

#Ubistvo

#deca

#ustaše

'