separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

OTAC ZNAO DA JE JASMINA UBILA SESTRU? Kada bi popio, govorio bi o stravičnom zločinu, ali da li je majka znala za UŽASNU TAJNU koja je razotkrivena nakon 20 godina?!


Jasminina sestra sumnjiči se da je između 2000. i 2001. godine ubila svoju sestru, a njeno telo spakovala u zamrzivač, gde je ležalo čak 19 godina.


Bešćutnost, kriminalna volja i upornost, mogućnost uticaja na svedoke, od kojih su neki članovi njene najuže porodice, ali i šira rodbina, ključni su razlozi zbog kojih je Županijsko državno tužilaštvo tražilo za Smiljanu Srnec (45) određivanje istražnog zatvora od 30 dana.

Osumnjičena, koja je od subote poslepodne bila u Policijskoj upravi međimurskoj u Čakovcu, juče je oko 7.30 sati dovedena na ispitivanje u Državno tužilaštvo, što nije dugo trajalo. Prema preporuci branitelja, čakovečkog advokata Krešimira Golubića, nije iznosila odbranu, ali moguće je da je negirala kazneno delo. Podsetimo, Srnecova je optužena da je ubila sestru Jasminu Dominić, koju je držala u zamrzivaču 19 godina dok nedavno nije otkriveno telo.

Svedoci

Nakon ispitivanja u tužilaštvu, koje je u istoj zgradi kao i varaždinski Županijski sud, odvedena je sudiji radi određivanja istražnog zatvora. Sudija je prihvatila zahtev tužiteljstva i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i mogućnosti ponavljanja dela. Naime, Smiljana Srnec 2016. godine punomoćno je osuđena u čakovečkom Opštinskom sudu radi lažnog prijavljivanja kaznenog dela razbojništva 2014. godine. I to je bio jedan od razloga za pritvor, piše Jutarnji list.

Prema rešenju o sprovođenju istrage, tužiteljstvo mora da ispita svedoke, a među nekima od njih su i najbliža porodica pa svi oni imaju i blagodet da mogu da odbiju svedočenje. To je mogućnost koju im pruža Zakon o kaznenom postupku, a najintrigantnije će biti tokom istrage videti hoće li Smiljanina i Jasminina majka svedočiti u istrazi ili će otkloniti tu mogućnost. Kad će ona biti ispitana zasad nije poznato, ali s obzirom na to da živi u inostranstvu, moguće je da će tužiteljstvo hteti hitno da ispita majku osumnjičene. A upravo se svi pitaju da li majka dve devojke znala za užasnu tajnu koju je kuća skrivala gotovo 20 godina.

Ona bi verovatno ovih dana trebalo da bude ispitana kao svedok u istrazi. Puno toga zavisi o tome što će ona reći, a sve to zanima i meštane Palovca. Otac Jasmine, Martin Dominić koji je bio, kako su ga opisali, boem, strelac u lokalnom fudbalskom klubu Dinamo, često je znao da izražava sumnju da Smiljana ima veze sa Jasmininim nestankom. Međutim, te sumnje koje je znao da iznese kada bi popio u lokalnoj krčmi nikad nije ponovio i pred policijom kada su s njim obavljali razgovore.

Kako pišu hrvatski mediji, on se, kada je nestala Jasmina, potpuno promenio. Umro je 2013. godine, nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Poligraf

Majka Katarina bila je ta koja je prva prijavila nestanak kćeri Jasmine, i to 16. avgusta 2005. godine. Jasmine tada nije bilo već gotovo punih pet godina, a Smiljana je uveravala i roditelje, ali i druge koji su pitali za Jasminu da se ona čuje s njom, da joj se javlja, da je navodno u Francuskoj, da je otišla da radi na kruzer. Jasmina je studirala u Zagrebu, ali je sve do nestanka leti redovno dolazila u roditeljsku kuću u Palovcu. Negde 2000. godine po mestu se počelo pričati o njenom nestanku, ali je Smiljana i roditelje, i meštane, i policiju uveravala da kontaktira s Jasminom i da joj se ona javlja.

Neke od tih njenih priča policija je proveravala, ali nikad nije imala dovoljno osnova da je i formalno privede. Provodili su se informativni razgovori, raspisivale i međunarodne potrage u sistemu Interpola, ali odgovora nije bilo. Neke od iskusnih kriminalista ne čudi da je i Smiljana prošla poligraf.

Moguće je da je imala dovoljno vremena da se pripremi za ispitivanje, a ako je još pila neke lekove koji su mogli uticati na njeno psihofizičko stanje, sasvim je izvesno da je mogla da “prevari” poligraf. Kažu kako policija takve situacije izbegava, naglo suočenje osobe koju želi da testira, da sledi poligrafsko testiranje i dovedu je praktički pred zid da ona ne bi odbila ispitivanje i da ne bi imala vremena da se pripremi se za “kritična pitanja”.

DNK veštačenja

U slučaju Smiljane Srnec poligrafski ispitivač morao je da odustane od ispitivanja. Kad se prošle godine pojavila ozbiljna sumnja da bi telo moglo biti negde u krugu kuće gde je živela sa porodicom, pretražena je septička jama. Ali, u njoj nije bilo tela. Deo istrage o nestanku njene sestre Jasmine vodio je Davorin Zadravec, advokat koji joj je bio dodeljen po službenoj dužnosti. On je čak prethodnih godina davao naloge i za neka DNK veštačenja, ali ni ona nisu dala rezultate. Zbog te činjenice kolege su i tražile izuzeće prvog advokata po službenoj dužnosti i svog bivšeg kolege.

I dok je tužilaštvo tereti da je između 2000. i 2001. godine usmrtila sestru, Smiljana Srnec sada negira da ju je ubila. Hoće li istraga koja tek sledi pokazati čime sve raspolaže tužilaštvo i hoće li jedan od najintrigantnijih nestanaka dovesti i do pravosudnog epiloga, sada je nova i velika zagonetka i intriga.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti