separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Kitarović nije primila dokument o problemima oko nabavke F-16


Iz Kancelarije hrvatske predsednice danas je poručeno da predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije primila nikakav dokument iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke izraelskih borbenih aviona F-16.


- Predsednica Republike Hrvatske nikada nije primila nikakav dokument, kako ga u vašem pitanju nazivate non-paper, iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke borbenih aviona. Za sve tehničke pojedinosti postupka nabavje aviona , molimo vas da se obratite nosiocu postupka, Ministarstvu odbrane Hrvatske - kratko je izjavila za Hinu portparolka Kancelarije predsednice Ivana Crnić.

Na medijske napise da je Hrvatska primila `non paper` u kojem se upozorava da joj se ne odobrava da kupi izraelske avione, ranije je saopštenjem reagovalo i Ministarstvo odbrane (MORH).

- Ministarstvo odbrane arhivira primljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabavke višenamenskog borbenog aviona - ističu iz MORH-a u kratkom saopštenju. 

Jutarnji list juče je objavio da je držžavni i vojni vrh najmanje "godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uslovima SAD prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti