separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Novi LEK protiv piraterije zakazao na prvom koraku


Pored Denuvo softvera, postoji još firmi koje pokušavaju da predstave efikasnije rešenje kada je reč o zaštiti od piraterije, u vidu produžavanja broja dana potrebnog za krekovanje zaštićenog naslova.


Tako je predstavljen novi DRM nazvan Valeroa, kome je glavna reklamna tačka to što je, navodno, efikasniji nego Denuvo, kao i to da ne koristi preterano veliki broj resursa u odnosu na svog oponenta i ne zahteva konstantnu vezu sa internetom.  

Naravno, na zvaničnom sajtu ovog softvera napominje se da nije u pitanju apsolutna zaštita od "krekovanja" igara, već samo da može značajno da produži vreme za koje će igre biti krekovane tako što se stalno menja algoritam softvera. 

U reklami sve to zvuči lepo, ali u praksi baš i nije sve dobro za proizvođače softvera i za one koji žele da zaštite svoje igre, jer je prva igra koja je koristila ovakav vid zaštite, City Patrol: Police, "krekovana" za svega dva dana od pojavljivanja.

 Loš start od samog početka, ali postoji još vremena da se uči na greškama, pošto je ovih dana i Denuvo zaštita zakazala.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti