AKTUELNO

Novi, prošireni format Svetskog prvenstva sa 48 reprezentacija, mogao bi da bude uveden 2022. u Kataru, a ne kako je prvobitno planirano 2026. godine, rekao je danas predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino.

Promena bi zahtevala da Katar podeli organizaciju Svetskog prvenstva sa drugim zemljama u regionu.

Fifa je ranije donela odluku da se Svetsko prvenstvo proširi na 48 ekipa na turniru 2026. godine, koji će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, a Infantino je rekao da se razmatra mogućnost da to bude učinjeno četiri godine ranije.

- Moguće je, zašto da ne? Moramo da vidimo da li je to moguće, da li je izvodljivo. Razgovaramo sa našim prijateljima u Kataru, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da to može da se dogodi. Ako ne, makar smo svi pokušali. Mi moramo uvek da se trudimo da stvari radimo na bolji način - rekao je Infantino, preneli su britanski mediji.

Govoreći na otvaranju novog sedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je ponovio planove da se proširi i format svetskog klupskog prvenstva.

On želi da od svetskog klupskog prvenstva napravi "pravo takmičenje", čije će osvajanje biti cilj "svakom klubu na svetu".

#Svetsko prvenstvo

#Đani Infantino

'