AKTUELNO

Vladimir Stojković, golman crno belih, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, da je život posvetio fudbalu, Partizanu i Srbiji.

Međutim, veliku pažnje medija dobila je njegova izjava koju je dao na kraju utakmice, kada je rekao da se kaje što je Srbin.

- Sigurno da kao sportista nisam smeo sebi to da dozvolim, da uvredim skoro svakog Srbina, i sad se zaista kajem. Pored toga izvinio bih se svakom Srbinu koji to nije zaslužio, ja to nisam smeo da izjavim, nema opravdanja. Moja izjava nije imala nikakvu političku notu niti motiv. Dokle god sam u sportu neće me to zanimati - rekao je Stojković.

On je rekao da je ceo život posvetio fudbalu.

- Školu nisam mogao da završim kako treba, bio sam opsednut treninzima, nečim što voliš i sve ulažeš u to. Stavio sam ili crno ili crveno kao na ruletu, i samo sam trenirao, fudbal je moj život - rekao je Stojković.

Kako kaže, taman se isčupao iz jedne krize, kada se dogodio ovaj slučaj.

- Kontradiktorno je da mene neko zove Mustafa. Celu prednju vilicu sam izgubio dok sam branio Reprezentaciju. Izgubio sam oba roditelja dok sam igrao utakmice. Znam koliki sam Srbin i koliko se dajem - rekao je Stojković.

- Ovde vidimo i ovo je prava prilika da se nečija nacionlana pripadnost kao pogrda i to je to što je opasno, i tome nema mesta u štampi. To je jedna vrsta predgovora mržnje. To nije dobro. To ne sme da se radi. Srbija je i bila i ostala država sa oko 35 odsto nacionalnih manjina kojima dlaka sa glave nije falila - rekao je Milorad Vučelićm, predsednik FK Partizan.

Kako kaže, svi su žrtve jednog novinarskog stereotipa i figure “zatresao mrežu”.

- Mi smo u problemu i nije to prvi put, kada nešto ne zatrese mrežu to budi sumnju da je nešto što je napravljeno. I druga činjenica je da je Partizan bio superiran i da je dominirao - rekao je Vučelić.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da postoje ljudi koji su navikli da govore kroz tuđa usta, a kako kaže, Stojkoviću niko nije rekao šta da kaže.

- Sudija je priznao gol, dok je naš eminentni, istaknuti sportista tvrdio da nije gol. Suđenje uopšte u Srbiji stalno izaziva novinarsku pažnju. Moglo bi da se malo vere položi u golmana i u njegovu tvrdnju da to nije gol - rekao je Vučelić.

Stojković je rekao da kada se gleda iz lože, iz ugla predsednika, deluje kao da je lopta u golu, ali to je samo zbog ugla.

- Ja sam imao jedno 200 intervencija gde sam svesno ulazio u gol i jedno 50, 60 puta sam odbranio ovako i nikada nije bio gol, ali eto prvi put se desilo da se ovo prizna. Sudija, nažalost nije mogao da vidi loptu od mene. Pomoćni sudija je mahnuo rukom da se igra, da je bio 200 posto ubeđen odmah bi dao signal da je gol - rekao je Stojković.

#FC Partizan

#Vladimir Stojković

#fudbal

'