AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da ne postoji sujeta sa njegove strane, nakon što nije pozvao Branislava Ivanovića, Luku Milivojevića i Duška Tošića, iako se složio sa navodima da su pojedinci hteli da naprave puč.

Krstajić nije želeo dublje da ulazi na više pitanje novinara da li je imao verbalni sukob sa Milivojevićem na Svetskom prvenstvu, demantujući da je su bili u klinču, uz obrazloženje da niko nije precrtan.

- Igrao sam 20 godina profesionalni fudbal, slagao sam se i nisam sa trenerima. Neke stvari sam mogao da kazem, ali nisam jer sam poštovao tim i sredinu. Ne mogu nikome da zabranim sta će da govori - aludirao je Krstajić na izjave Milivojevića da je selektor grešio na Svetskom prvenstvu.

On je dodao da je sve otvoreno oko poziva igrača u nacionalni tim.

- Nema sujete, neka se sve kaže na vreme i u lice. Ako neko ima nešto protiv mene, stručnog štaba ili drugog onda je trebalo da priča posle Mundijala, a ne po objavi spiska -

Krstajić je potvrdio reči pomoćnika Milana Obradovića da je postojao pokušaj puča, nakon spekulacija medija da je u tome bio glavni Milivojević.

- Sa Obradovićem sam prijatelj dugi niz godina, igrali smo u reprezentaciji i bili cimeri. Mogu da kazem da je činjenica i da stojim iznad tih reči -

Prema njegovim rečima pozvani su igrači za koje misli da su najbolji u ovom trenutku.

- Traži se nesto što nema veze sa životim, atmosfera je bila na nivou - rekao je on, dodavši da reprezentacija u ovom trenutku ne može samo bez Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića i Nemanje Matića.

Obrazložio je i da sa golmanom Vladimirom Stojkovićem nema nesporazum, već da želi da pruzi priliku mlađima.

- Stojkov je vrhunski momak, mnogo je dao Srbiji i ona njemu. Ovo je momenat da mladi golmani pokažu kvalitet. Liga nacija je novo takmičenje u kalendaru UEFA, a pre SP smo imali ideju da isprobamo mlađe igrači koji su zaslužili dres reprezentacije. Tu pre svega mislim na Zlatne orliće sa Novog Zelanda - zaključio je selektor.

Srbija u petak startuje Ligu nacija protiv Litvanije u Viljnusu, a tri dana kasnije dočekuje Rumuniju.

#Srbija

#fudbal

'