AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, nakon što su uspešno prebrodili zadatak na evro-sceni, vraćaju se takmičenju u Superligi Srbije i u 3. kolu čekaju ih utakmice protiv Voždovca, odnosno lučanske Mladosti.

Zvezda je lako izbacila litvansku Suduvu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (ukupno 5:0), a posle Litvanije igra na "krovu" protiv Voždovca, mestu gde je prošle godine ostala bez titule.

Izabranici Vladana Milojevića, koji uvek naglašava, potpuno su fokusirani na duel sa Voždovcem, iako u utorak imaju "meč sezone" protiv Spartaka iz Trnave.

Prvi put ove sezone u domaćem takmičenju Partizan igra u Humskoj, a rival u nedelju je nezgodna Mladost posle gostovanja u Litvaniji i teškog prolaza protiv Trakaija (2:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli žele da pobedom naprave dobar ambijent pred put u Dansku protiv Norsđelanda, posebno što već zaostaju tri boda za liderom Zvezdom.

Kolo se otvara večerašnjim duelom Čukaričkog i Mačve na Banovom brdu, a vredi napomenuti i da se u nedelju igra derbi "Juga" između Radničkog i Dinama, kao i da se zatvara tako što subotički Spartak, nakon senzacije i eliminacije Sparte iz Praga u Ligi Evrope, čeka Proleter u lokalnom okršaju.

Raspored utakmica 3. kola, danas: Čukarički - Mačva (20 sati). Sutra: Voždovac - Crvena zvezda (19), Napredak - Bačka (20), Radnik - Zemun (20). Nedelja: Partizan - Mladost (19), Radnički Niš - Dinamo Vranje (20), Vojvodina - Rad (20). Ponedeljak: Spartak Subotica - Proleter Novi Sad.

Tabela: Crvena zvezda 6 bodova, Čukarički 4, Mladost 4, Radnički 3, Napredak 3, Radnik 3, Spartak 3, Voždovac 3, Partizan 3, Mačva 3, Proleter 3, Bačka 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Rad 0, Dinamo 0.

#Crvena Zvezda

#Superliga Srbije

'