AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić preuzeo je odgovornost za poraz od Švajcarske (2:1) na Svetskom prvenstvu, ali i dodao da je sudija u mnogome odredio utakmicu, i najavio napad na pobedu protiv Brazila za drugu fazu.

- Atmosfera u ekipi bi bila bolja da smo pobedili. Momci su svesni šta nam je činiti, Brazil je taj koji odlučuje sve za dalji plasman. Čeka nas velesila i moramo na pobedu. Malo se spavalo posle duela sa Švajcarskom, što je i normalno - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Svetlogorsku.

On je dodao da je Švajcarska pokazala zašto je u vrhu svetskog fudbala, ali da ne traži alibi za poraz.

- Što se tiče samog rezultata, znate šta se dešavalo poslednjih meseci dok sam na funkciji, da sam neiskusan. Takav sam kakav sam, mogao sada da gledam sebe i da kažžem da je bod dosta, u tom slučaju bih mogao da kažžem da sam uzeo četiri boda iz dva meča. Ali, ne gledam sebe, došao sam da radim. Uveren sam da imamo kvalitet kao ekipa, sve odlično funkcioniše, nije nam lako, ali moramo da u narednim danima zadržžimo koncentraciju i da protiv ekipe koja je favorit za titulu učinimo nemoguće - rekao je Krstajić.

Prema njegovim rečima sudija Feliks Brih nije bio na visokom zadatku.

- Činjenica je da smo pokradeni, to je jednostavno tako. Ipak, ja sam najodgovorniji za poraz. Sudija mi posle meča ništa specijalno nije rekao, osim nekih diplomatskih reči. Bila je to više gluma nego neka priča. Poslao bih sudiju u Hag, ne bih mu dao nijedan karton, pa da mu sude kao nama protiv Švajcarske. Pa, naša tri vezna fudbalera su u prvom poluvremenu dobila žžute kartona, a upravo je trebalo da oni budu najagresivniji. Nije to slučajno - zaključio je on.

Utamica između Srbije i Brazila igra se u sredu u 20 sati na moskovskom stadionu Otkritije arena.

#Mladen Krstajić

'