AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je danas da nema nikakav problem u klubu i da mu je fokus usmeren na posao, a ne na priče i pisanja na društvenim mrežama.

- Nemam problema, jer imam ugovor sa Partizanom. Imamo takvu komunikacuju da možemo da se dogovorimo za pet minuta. Radim posao i fokusiran sam na njega. Ne bavim se pričama i društvenim mrežama, koje nemam i to mi je veliki plus. Kada niste aktuelni na njima to je prednost - izjavio je Đukić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Partizan Teleoptik.

Trener crno-belih je, uoči utakmice protiv Napretka, rekao da u Humsku dolazi ozbiljna ekipa koju crno-beli još nisu uspeli da savladaju ove sezone, ali da je kvalitet kruševačkog superligaša motiv više za igrače Partizana.

- Napredak je dobra ekipa koja nas je zadužila. Potrebna nam je pobeda. Oni će doći motivisani, kao i sve ekipe protiv nas koje igraju. Napredak je tvrda ekipa sa dobrim kontranapadom. Kvalitetni su, ali to bi trebalo da bude motiv više da pokažemo da smo mi Partizan i osvojimo tri boda - rekao je Đukić.

On je naveo da će sutra crno-beli izaći u znatno izmenjenom sastavu zbog povređenih Vladimira Stojkovića, Leandrea Tavambe, Bojana Ostojića, Armina Đerleka i Luke Cucina, a da suspenziju zbog kartona moraju da odrade Marko Janković i Saša Zdjelar.

Prema Đukićevim rečima, igračka kriza ne postoji za razliku od motiva kojeg, kako kaže, u ekipi ima na pretek, bez obzira na to što je titula izgubljena.

"Mi nemamo krizu igre, stvaramo prilike, a protivnik nam daje golove iz malo šansi. Problem bi nastao da rival stvara šanse, a mi ne. Moramo malo da izbalansiramo i ne dozvolimo protivniku da koristi sve što napravi, jer mi nismo ekipa koja će dati četiri ili pet golova. Sa druge strane, Partizanovi igrači su uvek motivisani, a razlozi za to su višestruki", rekao je Đukić.

Đukić je odbacio da postoji problem sa kapitenom Miroslavom Vulićevićem i imao savet sa Marka Jankovića da mora da pobedi sebe kako bi postao veliki igrač.

"Nema problema sa Vulićevićem. On vredno trenira, radi dobro, uvek je tu. Svestan je da kada hoćemo da guramo nekog mlađeg igrača, on je tu da mu pomogne. Pravi je kapiten, a Janković ako uspe da pobedi Crnogorca u sebi, onda će postati veliki igrač. Ima vrhunske kvalitete, ali mora da popravi pristup jer ima potencijal da postane vrhunski fudbaler", rekao je Đukić.

Utakmica 5. kola plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Napretka igra se sutra od 18 sata na stadionu u Humskoj.

#FK Partizan

#Miroslav Đukić

'