AKTUELNO

Srbija je rasadnik talenata, a najmlađi direktor kluba sam je odlučio da podigne klub na noge.

Ceo svet bruji o sjajnim poslovima koje obavlja Zdravko Mamić sa Dinamom iz Zagreba. Milionski transferi, prodaja igrača, rasadnik mladih takenata...

Međutim, u Srbiji se možda krije novi Mamić. Sa samo 24 godine, Filip Aksentijević rešio je da se oproba u vođenju kluba. Osnovao je fudbalski klub Višesava, sa sedištem u Bajinoj Bašti.

- Razmišljao sam dugo i odlučio da krenem. Uz pomoć oca i strica oformili smo fudbalski klub Višesava - počeo je priču Aksentijević.

Foto: Privatna arhiva

Počelo se sa dna. Od opštinske lige. Bilo je teško prikupitoi igrače i formirati ekipu za najniži rang takmičenja. Međutim, ovaj mladić istrajao je u svojim idejama i na kraju je počeo da se takmiči.

Za samo nekoliko godina uspeo je da pređe u viši rang, i sada se nalazi u Zlatiborskoj okružnoj ligi.

Foto: Privatna arhiva

- Treba napomenuti da je klub osnovan 2006. godine. Imali smo problema da sastavimo ekipu, ali kako je vreme odmicalo, delovali smo sve ozbiljnije i uspeli smo da se plasiramo u viši rang, gde smo imali rezultate - dodao je on.

Sa godinama igranja u višem rangu nastali su i problemi. Opština nije uspela da izdvoji finanisranje za klub, pa je sve palo na pleća ovog mladog sportiste.

Foto: Privatna arhiva

Bio je uporan, radio je kako bi uspeo da igračima obezbedi egzistenciju.

- Pored svih problema uspeli smo da konsolidujemo redove i da se finansiramo iz spostvenih redova. Nadam se da ćemo uspeti da opstanemo - iskren je Aksentijević.

Klub nije toliko veliki, ali u njega je uložena ljubav. Ima tu i igrača čija su braća daleko poznatija. Pa su se tu našli brat Filipa Kasalice, nekadašnje uzdanice Crvene zvezde, Bogdana Miloševća, nekadašnjeg igrača Tura, kao i Radenka Kamberovića sjajnog igrača Partizana.

Foto: Privatna arhiva

Poruke podrške za ovaj klub stižu iz svih krajeva, a čak iz Turske se javio košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, član šampiona Evrope Fenerbahčea.

On je putem video-poruke pružio podršku omalenom klubu velikog srca.

Trebalo bi napomenuti da je čitav kolektiv svojim zalaganjem doprineo tome da klub konačno stane na noge.

Ovo je možda i jedna od najlepših sportskih priča, a nadamo se da će imati srećan kraj.

N. Petričević

#Bajina Bašta

#Ljubav

#Sport

'