AKTUELNO

Fudbaleri do devet godina osvojili su treće, odnosno četvrto mesto na nezvaničnom Svetskom kupu i najjačem turniru svetskih školica fudbala "Kopa Santa" koji je održan u Barseloni.

U konkurenciji više od 150 ekipa iz 15 zemalja, srpski tim Kampione, decači 2006. i 2008. godište napravili su veliki uspeh pošto su osvojili treće, odnosno četvrto mesto.

Mali fudbaleri do devet godina pobedili su nemačku ekipu TSV Rudov 4:2, a selekcija do 11 nise imali dovoljno sreće jer su u penal seriji poraženii od ekipe iz Španije, Arenas, 3:2.

Foto: Promo

Trener dečaka iz ŠF Kampione Vladimir Mišić objasnio je da je to za njegov tim neprocenjivo iskustvo, jer su njegovi mali izabranici odmerili snage sa vršnjacima iz najkvalitetnijih svetskih ekipa, i bili potpuno ravnopravni.

Foto: Promo

Osim toga, timovi do 11 i devet godina će već na jesen u Holandiji napasti svetske titule. što je jako bitno za perspektivu ovih dečaka.

Mali fudbaler ŠF Kampione Andrej Vlaisavljević oduševljen je bio posle prvog međunarodnog turnira, pa je iskazao motiv za daljim vrednim treniranjem, kako bi njegov tim bio najbolji.

Foto: Promo

Na ovom turniru Srbiju su predstavljali FK Rad i škole fudbala Čabrinović i Viner.

#Takmičenje

#deca

#fudbal

'