AKTUELNO

Istražitelji, tokom ispitivanja bivšeg predsednika UEFA Mišela Platinija postavili su mu pitanja u vezi sa aktivnostima FIFA, kao i za Evropsko prvenstvo 2016. i Svetsko prvenstvo u Rusiji (2018) i Katar (2022), to je i sam Platini izjavio novinarima nakon što je pušten iz pritvora.

Francuz je u utorak uhapšen zbog sumnje na korupciju tokom izbora mesta za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Advokat Viliam Bourdon pozvao je Platinija kao svedoka, ali su policajci odveli bivšeg predsednika UEFA u pritvor kada je on stigao.

- To je trajalo jako dugo, s obzirom na broj pitanja koja su mi postavljana. Sve se moglo dogoditi još duže, jer su me pitali za Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj, Svetsko prvenstvo u Rusiji i Svetsko prvenstvo u Kataru. Također su postavljali pitanja o FIFA. Razgovarao sam sa istražiteljima o svim temama koje su ih intresovale - rekao je Platini.

Advokat poznatog francuskog fudbalera ranije je rekao da su on i njegov klijent mirni, jer su sigurni u pozitivan ishod za njih. Napominje se da Platini nije primio tužbu, ali je saslušan kao svedok. Zajedno sa njim, Sophie Dion (sportski savetnik bivšeg francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija) i Claude Geant (bivši generalni sekretar Jelisejske palate) bili su pritvoreni.

#Mišel Platini

'