AKTUELNO

Danas su se izgubile vrednosti koje su se nekada gajile. Danas nema discipline, što se odražava na igru koja postaje mlaka i nezainteresovana. Igra gubi lepotu, svoj smisao, a šlag na torti je tuča na terenu.

Tragedija je kakav je fudbal juče bio i onakav kvalitet fudbala niko živi u svetu ne bi gledao, kaže za "Novo jutro" Milan Živadinović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Kaže da Partizan ima visprenog trenera i jučerašnja odbrana je bila dobra. Govoreći o tuči igrača u tunelu, Živadinović navodi da to nije normalno i da je sramotno.

Foto: TV Pink Printscreen

- U redu je i da igraju slabo, ali neka se ponašaju kako treba! Nemojte više da se bijete, dosta nam je svađa. Juče nismo imali Zvezdu, nego njenu kopiju. Šut na gol je bio katastrofa, sve kombinajcije su katastrofa... Da li je to zbog pauze, ne znam... - kaže Živadinović.

Živadinović ocenjuje da je važno vratiti stare vrednosti, što podrazumeva čvrstu ruku i disciplinu.

Foto: Beta

Dževad Prekazi, nekadašnji fudbaler Partizana,kaže da je pratio sinoćnji derbi, ali "bolje da nije". Kaže da je ponašanje igrača užasno, da u igri nisu naučeni tehnički.

- Veze nemaju! Ne znaju osnovne stvari. Ništa lepo juče nisam video i mnogo kaskamo za svetom - kaže Prekazi, navodeći da su dva postignuta gola samo "splet okolnosti", te da nijedan nije proistekao iz dobre akcije.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Mladen Mijatović kaže da je bilo i problematičnijih, ali i manje problematičnih derbija od jučerašnjeg. Podseća da je na Autokomandi došlo do ozbiljne tuče pred početak utakmice, kada je grupa huligana, Grobara, došla u sukob sa policijom. Privedeno je oko 150 osoba koje su procesuirane.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na samoj utakmici na svu sreću nije bilo težih incidenata. Bilo je bakljada i svega onoga što nije u domenu sporta i igre. Pre utakmice povređeno je 15 osoba, od čega šest policajaca, ali niko teško. Svi povređeni zbrinuti su u medicinskim ustanovama. Nadam se da večeras, pred košarkaški večiti derbi, neće biti incidenata - kaže Mijatović za Pink.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Derbi

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

'