AKTUELNO

Saveti ljudi koji su u tome uspeli!

Za izgradnju velikog bogatstva potrebno je usvajanja pametnih navika od samog početka. To su ponašanja i aktivnosti koje praktikujete svaki dan, čak i one najmanje, a koje vas dovode jedan korak bliže vašem cilju.

U svojoj novoj knjizi "Bogatstvo ne može da čeka", preduzetnici, investitori u nekretnine i samostvareni milioneri Dejvid Ozborn i Pol Moris savetuju vas kako da izgradite održivo bogatstvo usvajanje i održavanjem inteligentnih navika i disciplina.

Ovih sedam strategija će vam pomoći da izgradite svoje bogatstvo:

1. Stalno preispitujte svoj plan

Važno je "dizajnirati svoj život", tačno kako biste želeli da on traje i da se završi. Ali, pošto je život ispunjen neočekivanim udarcima i promenama, neophodno je da se konstantno vraćate vašem originalnom plan i pravite važne korekcije.

Foto: Pixabay.com

2. Postanite sam svoj stručnjak

Samo zato što je neko označen kao "ekspert" u nečemu ne znači da može predvideti budućnost. Umesto da slušate pretpostavke i savete o tome šta će se možda desiti u budućnosti, bazitajte vaše investicije i poslovne odluka na tome šta vama završava posao sada, savetuju autori.

3. Držite se svog puta

Ovaj savet je jednostavan: držite se onoga što znate.

- Veliko bogatstvo nije izgrađeno diversifikacijom u milion različitih stvari... specijalizujte se u nečemu što ostvaruje prihod i drži se toga - pišu Moris i Ozborn.

4. Nikada ne prestanite s učenjem

Iako je stalno korišćenje dokazanog recepta za uspeh pametna strategija, to ne bi trebalo da vas zaustavi da nastavite da učite o načinima za samopoboljšanjem - bilo da čitate knjigu ili proučavate industriju kojom se bavite.

5. Podelite svoje velike ciljeve

Rešavanje velikih ciljeva, kao što su diplomiranje, postizanje ciljanog prihoda ili prodaja vašeg biznisa, često čine da se osećate ogromno. Moris i Ozborn vam ipak savetuju da podelite te ciljeve na delove, jer izgradnja bogatstva nije događaj, već proces.

Foto: Pixabay.com

6. Uposlite svoj novac

Sjajan je osećaj kada počnete da zarađujete više novca. Međutim, ako i trošite više novca, nećete ništa postići na putu izgradnje bogatstva. Umesto toga, Moris i Ozborn vam sugerišu da živite ispod vaših standarda i da dodatni novac uložite.

7. Iskulirajte sa malim stvarima

- Ne možete postati veliki ako radite male stvari i upravljate malim - pišu autori. Zaista, ako ste opsednuti upravljanjem svakog detalja ili rešavanjem svih problema, u vašem poslu ili životu, teško ćete ostati na putu izgradnje bogatstva.

#Bogatstvo

#Novac

#Posao

'