AKTUELNO

Scenaristi Maša Seničić i Boris Grgurović vodiće sutra i prekosutra na Paliću radionicu "Mali film" namenjenu deci i mladima uzrasta od sedam do 14 godina.

"Mali film" je edukativni program koji se organizuje u okviru Festivala evropskog filma, a za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti kod najmlađe publike.

Ideja "Malog filma" je da kod dece probudi kreativnost i radoznalost, a pre svega da stvori preduslov za kritički odnos prema audiovizuelnom sadržaju koji se konzumira.

Pročitajte još: Direktori, Zabranjeno Pušenje, Škrtice i Mortal Kombat na 15. Belgrade Beer Festu! (FOTO)

Praktične vežbe u kojima deca samostalno dolaze do zaključka su najbolji put ka tome da ona usvoje i naknadno primene stečeno znanje, dok ih namenski osmišljene igre izmeštaju iz pasivne pozicije gledaoca i podstiču na konstruktivno razmišljanje o stvaranju filma, ističu organizatori.

Ideja je da kroz interaktivne radionice deca postanu autori optičkih igračaka, originalnih priča i kratkih filmova, kako bi spontano bili "uvučeni" u svet pokretnih slika.

Radionicu "Mali film" priređuje "Filmkultura", organizacija posvećena edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja u okviru istih.

#Film

#deca

'