AKTUELNO

Hornista Urmin Nes Majstorović dobitnik je nagrade "ArtLink - Sosijete Ženeral", a 3. januara nastupa na Kolarcu.

Mladi laureat nastupiće zajedno sa svojim gostima na 10. tradicionalnom novogodišnjem koncertu u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koji organizuju Centar za muziku Kolarčeve zadužbine i ArtLink.

Gosti će biti dobitnici nagrade iz prethodnih godina, istaknuti mladi umetnici - violinista David Horvat i čelistkinja Irena Josifoska, pijanista Uki Ovaskainen i drugi.

Publika će imati priliku da čuje Mocartov Kvintet za violinu, dve viole, čelo i hornu, kao i dela Rahmanjinova, Glijera, Čajkovskog.

Majstorović je laureat mnogih takmičenja svirajući kao solista i u kamernim sastavima. Od najmlađeg uzrasta svirao je u orkestrima - najpre violinu u Filharmoniji mladih "Borislav Pašćan" i u Beogradskoj dečjoj filharmoniji. Član je i Beogradskih mladih simfoničara.

Svirao je u Evropskom omladinskom orkestru Igora Koretija. Od ove godine član je i Novog simfonijskog orkestra Makris, Nove beogradske opere, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Orkestra koji je nastupao na festivalu saksofona, orkestra koji je okupio Aleksandar Sedlar.

'