AKTUELNO

Beogradski Irski Festival (BIF) koji se održava od 9. do 17. marta dovodi u glavni grad jednog od vodećih irskih reditelja Lenija Abrahmsona, a pored njegovih ostvarenja publika će moći da uživa u bogatom i raznovrsnom filmskom program za sve uzraste, najavili su iz organizacije festivala.

Filmski program sedmog BIF-a koji se održava u Kinoteci u Kosovskoj ulici, osim filma koji otvara program 11. marta koji će biti prikazan u Kinoteci u Uzun Mirkovoj, predstaviće neke od najrelevantnijih filmskih ostvarenja iz Irske, uključujući igrane, dokumentarne i animirane filmove.

Specijalni gost festivala je reditelj Leni Abrahmson koga publika uglavnom zna po filmu Soba nominovanog 2016. za Oskara za najbolji film, kada je Bri Larson osvojila Oskara za glavnu ulogu u ovom ostvarenju kao i Zlatni globus i BAFTA nagradu. Filmski program biće otvoren 11. marta u sali Makavejev njegovim najnovijim filmom "Mali stranac" koji prepliće žanrove horor filma, uklete romanse, psihološkog trilera i istorijske alegorije.

- Srećan sam što dolazim u Beograd na Beogradski Irski Festival. To će biti moj prvi dolazak, a posebno mi je drago što imam ovako lep razlog za posetu. Upoznao sam mnoge srpske filmske stvaraoce na svetskim festivalima i uvek sam uživao u njihovom društvu, smislu za humor i njihovim filmovima. Radujem se susretu sa prijateljima, sklapanju novih prijateljstva i bližem upoznavanju srpske kulture - kazao je Leni Abrahmson u izjavi organizatorima.

#Festival

#Film

#reditelj

'