AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je Dejanu Saviću na njegovom dugogodišnjem predanom radu.

Vlada Srbije na današnjoj sednici razrešila je dužnosti upravnika Narodnog pozrišta u Beogradu Dejana Savića, a za vršioca dužnosti upravnika nacionalnog teatra imenovana je rediteljka Ivana Vujić.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Savić je razrešen na lični zahtev.

Glumci Narodnog pozorišta od 18. oktobra tražili su ostavku Dejana Savića, zbog odluke da smeni direktora Drame Željka Hubača. Pod sloganom "Nije umetnički ćutati", deo ansambla održao je konferenciju na kojoj je objasnio da je smenjivanje Hubača bilo "kap koja je prelila čašu", jer se u radu Narodnog pozorišta problemi dugo gomilaju, a ne rešavaju.

Tada je zatražena ostavka Dejana Savića, koji je ansamblu odgovorio pismom u kojem tvrdi da "upravnik Narodnog ima pravo da sam bira saradnike" i da "o bahatosti ne može biti reči".

Početkom novembra, Savić je kazao da neće podneti ostavku i da će svoj mandat staviti na raspolaganje Vladi.

Brnabić zahvalila Saviću što je sam podneo ostavku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je Dejanu Saviću na njegovom dugogodišnjem predanom radu, konstruktivnom stavu i na tome što je sam podneo ostavku jer je smatrao da je to u najboljem interesu Narodnog pozorišta.

Ona je izrazila očekivanje da fokus daljeg razvoja našeg nacionalnog teatra bude na modernizaciji, što podrazumeva bogatiju i raznovrsniju produkciju, snažniju međunarodnu saradnju i koprodukcije, postavljanje kvalitetnih programa za decu i mlade, kao i istovremeni razvoj obrazovnih programa.

- Imajući u vidu ogromno iskustvo koje poseduje Ivana Vujić, nesumnjivu stručnost i profesionalizam, verujem da će uz veliki lični i entuzijazam kolektiva, dalje unaprediti rad našeg Narodnog pozorišta.

#Dejan Savić

#Narodno pozorište

#Ostavka

'