AKTUELNO

Grad Niš postao je investicioni centar: za samo godinu dana otvoreno je i podignuto nekoliko fabrika, napravljene su gradske investicione zone, urađena kompletna infrastruktura... Novi pogoni upošljavaju nove radnike, pa mladi obrazovani visokoškolci svoju budućnost vide u svom gradu.

Predstojećeg vikenda počinju sa radom kompanije Cumtobel i IMI, čijem će otvaranju prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U nekadašnjem gradu elektronike tokom ove godine izgrađeno je nekoliko novih fabrika, a počinju sa radom još dva pogona.

- Grad ne pamti ovako značajnu podršku države. Posle vremena kada su se fabrike zatvarale, plate neisplaćivale, radnici otpuštali, danas se u Nišu grade fabrike - rekao je za TV Pink gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Foto: TV Pink

Vodeća evropska kompanija u proizvodnji led rasvete Cumtobel uskoro počinje sa radom, a prvi radnici su već za mašinama.

- Sviđa mi se što i drugi mladi mogu da konkurišu za posao i dobiju svoje radno mesto.

Foto: TV Pink

- Posao je interesantan, pogotovo jer može da se napreduje. Radimo sa novim tehnologijama i može puno toga da se nauči.

Foto: TV Pink

Cumtobel i IMI počinju sa radom ovog vikenda, a u njihovim proizvodnim pogonima radiće više od 3.000 radnika.

- U ove dve kompanije imamo blizu 600 inženjera. Ovo je važno kao jedna od mera koje Vlada i država preuzimaju kako bi sačuvali ljude koji su nam decenijama odlazili iz Niša i Srbije. Stvaraju se odlični uslovi za dobar život i posao - ističe gradonačelnik.

Kompanija IMI planira da u narednih deset godina u izgradnju i razvoj svojih fabrika uloži oko 30 miliona evra.

- Plan nam je da u Nišu imamo od 1.500 do 2.000 radnika - kaže za Pink direktor Integrated micro-electronics Niš Radoslav Georgev.

Foto: TV Pink

Infrastrukturno potpuno opremljena investiciona zona Istok u Nišu raspolaže sa 50 hektara zemljišta za podizanje novih industrijskih postrojenja. A upravo infrastrukturno dobro opremljena zona je važan preduslov za dolazak novih kompanija.

Foto: TV Pink

U investicionoj zoni Istok u Nišu otvoriće se dve fabrike, biće novih zapošljavanja, a kako je najavljeno, na čitavoj ovoj zoni, očekuju se uskoro i novi investitori.

#Fabrika

#Niš

'