AKTUELNO

Na rekonstrukciji pruge Stara Pazova - Novi Sad radi veliki broj ruskih izvođača, ali i srpskih preduzeća, istakla je ministarka.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Ruskih železnica (RŽD internešenel) Sergejom Pavlovim o realizaciji projekata koji se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju železnice i potencijalnim novim projektima, saopšteno je posle sastanka.

- U Srbiji sve što se radi na železnici, radi se po evropskim standardima, bilo da je reč o modernizaciji ili održavanju pruga, i RŽD je to i do sada poštovao. Zato želimo da razgovaramo i o novim projektima, kao što su izgradnja novog dispečerskog centra na železnici, nastavak rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i pruge Niš-Preševo - rekla je Mihajlović.

Razgovarano je i o održavanju deonica na čijoj modernizaciji je radila kompanija RŽD, kao i o aktuelnim radovima na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Stara Pazova-Novi Sad.

- Projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Stara Pazova-Novi Sad odvija se veoma dobro, a pored ruskih izvođača, radi i velikih broj srpskih preduzeća - rekao je Pavlov, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

#Rusija

#Zorana Mihajlović

#železnička stanica

'